Boende på Sveavägen får numera hämta sina paket här på Dalagatan. Istället får boende på Birger Jarlsgatan gå till deras gamla utlämningsställe på Odengatan. "Längre för alla", enligt en Vasastadsbo. På bild: Ahmad Mohammadi, Naser Ramzi och Niclas Peyron. Foto: Jannie Flodman

Paketvrede i Vasastan efter Postnords rockad

Som vi tidigare skrivit är boende på Sveavägen förbannade över att fått sitt paketuthämtningsställe flyttat FRÅN Odengatan. Nu visar det sig att boende på Birger Jarlsgatan också är upprörda – men av motsatt anledning.

  • Publicerad 11:43, 6 feb 2018

Fram till i höstas har boende på Sveavägen, med postnummer 113 50, hämtat sina paket hos Tidningsspecialisten på Odengatan. Numera får de ta sig till postkontoret på Dalagatan. Något som irriterar vissa och som Vi i Vasastan skrev om för ett par veckor sedan.

Postnords förklaring är att volymerna ökar och att de måste bereda plats på de olika uthämtningsställena.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu visar det sig att 733 boende kring Birger Jarlsgatan och Roslagsgatan med postnummer 113 54 har fått sitt ombud flyttat TILL tobaksaffären på Odengatan 30. Tidigare har de hämtat sina paket på Ica på Birger Jarlsgatan 122.

– Helt obefogat. Tidigare var det bara att gå tvärs över gatan för att hämta paket men nu får alla längre. När jag påpekade det fick jag ett uppenbart standardbrev, säger Louise Löwenhav.

Men det finns en förklaring.

– Det var Ica på Birger Jarlsgatan som behövde bli avlastade och för att Tidningsspecialisten då inte skulle få för många hushåll så gjorde vi den här rockaden. Vissa får lite längre att gå medan andra får lite kortare. Det var den bästa lösningen för alla, säger Annette Santell på Postnord.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu försvinner bilkörfält på Stadsgårdsleden

Nyheter Ska ge mer plats åt cyklister och fotgängare Från och med måndag stängs ett av körfälten för bilar av på Stadsgårdsleden på sträckan förbi Fotografiska museet. Detta för att ge mer plats åt cyklister och fotgängare.fredag 25/5 11:42