Foto: Wikimedia Commons

Påkört vildsvin fick avlivas

Bilist krockade med djuret och smet från platsen.

  • Publicerad 09:41, 2 nov 2018

Romberga
Torsdag 1 november
Skadegörelse. På torsdagsmorgonen upptäcks det att en bil parkerad i Romberga har utsatts för skadegörelse. Bakrutan på bilen är krossad och den har fått repor i lacken.

Centrala Enköping
Onsdag 31 oktober
Egenmäktigt förfarande. På onsdagskvällen har någon tagit med sig en registreringsskylt från en bil som stod parkerad utanför en träningslokal i Enköpings centrum.

Lillsidan
Torsdag 1 november
Narkotikabrott. Vid 23-tiden på torsdagskvällen kontrollerade polisen en man som kom gående på Galgvreten. Mannen, som är i 25-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad och hade dessutom med sig en mindre mängd narkotika. Han fick följa med för provtagning och snabbtestet visade att han hade narkotika i kroppen. Mannen är hemmahörande i Enköping.

Ekolsund
Fredag 2 november
Klockan 02.00
Rattfylleri. Natten till fredagen stoppade polisen en bil i Husby-Sjutolft. Föraren, en man i 40-årsåldern, visade tecken på att vara onykter och fick följa med på provtagning. Han visade sig också vara onykter och fick därför sitt körkort omhändertaget. Mannen är hemmahörande i Enköping.

Myranområdet
Fredag 2 november
Skadegörelse. Vid 02-tiden natten till fredagen kom det in ett larm om en bilbrand på pendlarparkeringen vid Östra järnvägsgatan. Det visade sig att någon krossat en ruta och kastat in en smällare i en bil på platsen. Bilen hade dock inte börjat brinna.

Romberga
Fredag 2 november
Skadegörelse. Vid 06-tiden på fredagsmorgon upptäcktes det att någon krossat en ruta på en bil i Romberga. Det är oklart om det rör sig om ett inbrott där något har stulits.

Bålsta
Onsdag 31 oktober
Brott mot jaktlagen. På onsdagen såg ett vittne att en bil körde på ett vildsvin i Graneberg. Bilisten avvek sedan från platsen. En jägare hittade sedan vildsvinet, som hade fått ett ben avkört i olyckan. Vildsvinet avlivades på platsen. Att köra på ett djur utan att anmäla det är ett brott mot jaktlagen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En rulltrappa från att ha noll?

Nyheter Kortkrönika Jag hörde för ett tag sedan en podcast med fotbollsoraklet Erik Niva. Han berättade att han som barn, i norrländska Malmberget, hade en och en halv timmes bilresa till närmaste rulltrappa. Jag...fredag 22/3 9:38