Traditionellt. Paolo Roberto vill ge Östermalmarna ett traditionellt italienskt hak med "kvalitet". Foto: Sacharias Källdén/Pane Fresco

Paolo Roberto öppnar italiensk krog i Fältöversten

I april får Fältöversten en ny italiensk restaurang med "äkta pizza". Här öppnar nämligen tv-kocken Paolo Roberto sin tredje Pane Fresco-restaurang i Stockholm.

  • Publicerad 20:00, 5 mar 2020

Paolo Roberto, som är känd från att ha medverkat som både programledare och kock i tv, har sedan tidigare en Pane Fresco-restaurang i Åhlenshuset vid Stockholms central och en i Hammarby Sjöstad. Nu öppnar han sin tredje – i Fältöversten på Östermalm.

– Vi tycker att det här är ett ställe som behöver en riktig pizzeria. Vi tror att östermalmarna uppskattar kvalitet, säger Paolo Roberto och tillägger:

– Vi blir först på Östermalm med riktig pizza.

Med "riktig pizza" menar han att allt på pizzan är ursprungsmärkt och kommer från pizzans hemstad Neapel i italien. Allt utom parmaskinkan.

– Vi neapolitaner tar vår pizza extremt seriöst. Pizza från Neapel är rätt svår att göra. Vi jäser degen i tre dagar. Det är inte vilken tomat som helst utan en speciell tomat. Det är jättefin ost och mjölet kommer från utvalda kvarnar. Det är en helt annan produkt, säger Paolo Roberto.

Paolo Roberto är ägare av restaurangkedjan, men tillbringar också en hel tid i köket. I Fältöversten kommer han vara minst en gång i veckan, berättar han.

Öppnar i april

För den som inte vill ha pizza finns också andra traditionella italienska rätter inom kategorierna pasta, kött, fisk och förrätter. Det kommer även finnas en bar med italienska viner och öl.

– Det är ingen finrestaurang, utan en familjerestaurang. Hit ska man kunna ta med barnen och farmor. Alla är välkomna.

Restaurangen kommer hamna i ena hörnet av Fältan, närmast utgången till Valhallavägen. Totalt blir det runt 200 sittplatser och planen är att öppna så fort som möjligt i april.