Äventyr. Papegojan Putin lämnade hemmet den 20 december och har inte kommit hem sedan dess. Ägaren Annie Feller hoppas fortfarande att han ska komma hem. Foto: Hege Hellström

Papegojan Putin fortfarande försvunnen

Papegojan Putins försvinnande engagerar många människor runt om i Danderyd och Stockholm. Men trots flera insatser är han fortfarande försvunnen.

  • Publicerad 16:54, 25 feb 2020

Bortflugen. Putin har varit ute på äventyr tidigare, men aldrig så här länge. Foto: Privat

Det har nu gått drygt två månader sedan papegojan Putin försvann från sitt hem i Danderyd. Insatserna för att hitta Putin pågår oavbrutet och i Facebookgruppen "Vi som älskar Putin" har 1400 personer samlats för att hjälpa till. Medlemmarna i gruppen tipsar om läten de hört, platser han kan finnas på och erbjuder sig att sätta upp lappar i sina områden.

Nu har också en djurkommunikatör tagits in för att hitta papegojan.

– Jag visste inte om att det fanns djurkommunikatörer men jag fick ett tips av en tjej i gruppen, berättar Putins ägare Annie Feller.

Hon berättar att djurkommunikatören kan se med Putins ögon och att Putin kan berätta för henne var han är. Sen försöker man lista ut vilka platser det rör sig om. I gruppen lägger Annie ut djurkommunikatörens beskrivningar och kartor, sedan hjälpt medlemmarna i gruppen åt att lista ut vilka platser han kan finnas på.

– Vi har hittat platser som stämmer med beskrivningen som djurkommunikatören har gett, och det var platser som fanns på Lidingö. Jag har varit och letat där, på en av platserna gick jag igenom varenda buske, säger Annie Feller.

Papegojan Putin har varit borta i över en månad

Annie har också satt en hittelön på 10 000 kronor till den som kan hjälpa henne att hitta Putin.

Hur känns det att han fortfarande är borta?

– Jag försöker att inte känna något, jag är målinriktad. Men det är många som säger att han kanske blivit uppäten eller något. Men jag fortsätter så länge djurkommunikatören kan ge något tecken. Jag ger inte upp, säger Annie.

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00