Bortflugen. Efter ett dygn är kändispapegojan Putin hemma igen. Foto: Privat

Papegojan Putin hemma igen

Efter att ha varit på äventyr i ett dygn har papegojan Putin äntligen återförenats med sin matte. Innan dess har han hunnit stiftat ny bekantskap, festat på frukt och nu blivit lokalkändis även i Duvbo.

  • Publicerad 18:58, 17 sep 2018

När Jenny Berge skulle hänga ut sin kavaj på balkongen i Duvbo i eftermiddags, såg hon något hon inte var beredd på. En grön papegoja som sitter på balkongräcket. Danderydsbon Putin.

– Jag blev rätt chockad. Först visste jag inte vad jag skulle göra, men jag öppnade dörren så han skulle få komma in. När han sen gjorde det tänkte jag att ”gud han är säkert hungrig”, säger Jenny.

Hon googlar vad papegojor äter och ställer fram lite frukt till honom. Medan han äter (och snackar för fullt) skriver hon ett inlägg på Facebook och Instagram och lägger ut kort på honom. Det tog inte lång tid innan flera personer har delat hennes inlägg, och inom loppet av 30 minuter hör ägaren Annie av sig, lättad.

– Hon sa att de stod i rondellen utanför och pratade med Sveriges Radio om Putin. Så de kom upp och hämtade hem honom, säger Jenny.

Familjen lättad

Nu är Putin återigen hemma i Danderyd efter sitt dygnslånga äventyr.

– Vi är otroligt glada för att ha honom tillbaka. Stort tack till alla som var med oss i de långa timmarna utan våran Putin. Nu äter han sin favoritmiddag och sen blir det hopp i säng, säger Annie.

Putin försvann under söndagskvällen och Annie efterlyste honom då på Facebook. Slutet gott, allting gott.

Danderyds kändispapegoja Putin bortflugen

Trött. Putin får sin middag innan det är läggdags. Kanske kommer han drömma om sitt äventyr till Duvbo. Foto: Privat

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klappa Danderyds gäddor på naturdagen i Nora träsk

Nyheter ”Får se riktiga gammelgäddor” Under Naturdagen vid Nora träsk kan man klappa kaniner och hästar – men modiga barn kan också klappa en gädda.måndag 25/3 15:49

En person rånad i Grindtorp

Nyheter Använt stickvapen Mitt på söndagseftermiddagen blev en person rånad i Täby av en maskerad person. Polis kom till platsen men har inte kunnat gripa någon misstänkt ännu.måndag 25/3 9:49