Bortflugen. Efter ett dygn är kändispapegojan Putin hemma igen. Foto: Privat

Papegojan Putin hemma igen

Efter att ha varit på äventyr i ett dygn har papegojan Putin äntligen återförenats med sin matte. Innan dess har han hunnit stiftat ny bekantskap, festat på frukt och nu blivit lokalkändis även i Duvbo.

  • Publicerad 18:58, 17 sep 2018

När Jenny Berge skulle hänga ut sin kavaj på balkongen i Duvbo i eftermiddags, såg hon något hon inte var beredd på. En grön papegoja som sitter på balkongräcket. Danderydsbon Putin.

– Jag blev rätt chockad. Först visste jag inte vad jag skulle göra, men jag öppnade dörren så han skulle få komma in. När han sen gjorde det tänkte jag att ”gud han är säkert hungrig”, säger Jenny.

Hon googlar vad papegojor äter och ställer fram lite frukt till honom. Medan han äter (och snackar för fullt) skriver hon ett inlägg på Facebook och Instagram och lägger ut kort på honom. Det tog inte lång tid innan flera personer har delat hennes inlägg, och inom loppet av 30 minuter hör ägaren Annie av sig, lättad.

– Hon sa att de stod i rondellen utanför och pratade med Sveriges Radio om Putin. Så de kom upp och hämtade hem honom, säger Jenny.

Familjen lättad

Nu är Putin återigen hemma i Danderyd efter sitt dygnslånga äventyr.

– Vi är otroligt glada för att ha honom tillbaka. Stort tack till alla som var med oss i de långa timmarna utan våran Putin. Nu äter han sin favoritmiddag och sen blir det hopp i säng, säger Annie.

Putin försvann under söndagskvällen och Annie efterlyste honom då på Facebook. Slutet gott, allting gott.

Danderyds kändispapegoja Putin bortflugen

Trött. Putin får sin middag innan det är läggdags. Kanske kommer han drömma om sitt äventyr till Duvbo. Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

En till sjukhus efter krock på E4

Nyheter Fyra bilar inblandade – polisen varnar för köer En person har förts till sjukhus i samband med en trafikolycka på E4 vid Arlanda där fyra bilar varit inblandade. Bärgningsarbete pågår fortfarande och enligt polisen är det risk för ihållande köer.onsdag 21/11 8:32

Avliden försvann efter miss på boende i Täby

Nyheter Anhöriga fick leta i två veckor Fördröjt dödsbevis och en kropp som fördes till fel destination, det gör att Ivo nu riktar kritik mot ett vård- och omsorgsboende i Täby.tisdag 20/11 10:56