Domstolen har sagt sitt. Foto: Andrey Popov

Pappa döms för ofredande av dotter

Pappan till en minderårig flicka i Vallentuna knuffade sin dotter. Nu döms han för ofredande, och flickan får bor i familjehem med skyddad identitet.

  • Publicerad 15:24, 3 nov 2017

En minderårig flicka i Vallentuna anmälde sin pappa efter att han hotat och knuffat henne.

Ofredandet skedde en kväll när flickan blivit bjuden på fest. Inte förrän hon berättade att det var en ”tjejkväll” fick hon gå dit. Eftersom det även skulle vara killar med på festen uppgav hon att festen skulle äga rum på en annan adress eftersom hon var rädd för konsekvenserna.

Men föräldrarna åkte till den felaktigt uppgivna adressen, där ingen öppnade dörren. Pappan krävde att dottern skulle möta dem på den felaktiga adressen och sedan gå till den verkliga adressen för festen.

Sedan ställde sig flickan och en av hennes kompisar framför ytterdörren. Pappan var då väldigt arg och knuffade sin dotter. Han gick sedan in i huset. Därefter åkte dottern hem med pappan.

"Hon skulle ha heltäckande kläder"

I förhör berättar dottern att det finns regler hon måste leva efter. Så här beskrivs hennes liv, något som kommit fram i förhör: ”Hon skulle ha heltäckande kläder. Hon fick inte umgås med killar. Hon fick inte gå ut när hon ville. Hon fick bara använda mobil vid vissa tillfällen då föräldrarna ville ha kontakt med henne. Hon var alltid kontrollerad. Eftersom hon var äldst i syskonskaran skulle hon vara en förebild för de yngre syskonen. Om hon bröt mot reglerna blev hon misshandlad.”

Nekar till brott – och stränga regler

Pappan förnekar att han ska ha försökt att kontrollera henne, säger att familjen inte haft fler regler än någon annan familj och att hon fått ta på sig vad som helst.

Pappan nekar även till att ha knuffat sin dotter. Han säger att han hade händerna i fickorna och var väldigt lugn – något som åklagaren tycker verkar otrovärdigt. Hans uppgifter bedöms ha svagt bevisvärde.

Dotterns berättelse är däremot enligt domstolen trovärdig, liksom ett vittnes berättelse som styrker dotterns.

Domstolen dömer mannen till samhälltsjänst, med tanke på hans ordnade liv och att han tidigare är ostraffad. Dottern har skyddad identitet och bor på familjehem.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Finklädd" man häktad efter villainbrott

Nyheter "Smälta in i miljön" En man är häktad misstänkt för grov stöld efter ett villainbrott i Näsbypark i fredags. På polisens hemsida skriver de att mannen var finklädd.onsdag 20/6 9:58

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50