Pappa fixade skejtpark åt barnen i Dalen

De yngre behöver ha något att göra, nära hemmet. Det säger Dalenbon Christoffer de Miguel som har ordnat en mini-skejtpark mitt i området.

  • Publicerad 16:44, 10 sep 2019

På en före detta landbandy-rink mellan Hasselgården och Lindgården i Dalen har små, hemmagjorda skejtramper ställts upp och ett gäng barn från området kör runt, runt och hoppar. Några med kickbikes väljer att köra utanför rinken för att få bättre fart.

– Det är roligare med kickbike, det är lättare att lära sig och går fortare, säger en av killarna.

Letar lokal

Den som ligger bakom alltihop är Dalen-pappan och skejtaren Christoffer de Miguel. Han bor med sin familj på Hasselgården och där ingår två killar, Elroy, 8, och Benjamin, 6, som åker både bräda och kickbike. Christoffer har tillverkat ramperna och när han och sönerna går ner och kör tar han ofta med sig alla sina tio (!) skejtboards och fem kickbikes som andra barn får låna.

– Jag vill att ungarna i området ska ha något att göra, och jag tycker själv att det är kul. Så fort vi börjar åka brukar det komma ner fler barn, så är det nästan alltid, säger han.     

Dalen-pappan Christoffer de Miguel med sonen Elroy, 8, kör skateboard och kickbike några gånger i veckan, oftast kommer fler barn dit. Foto: Sacharias Källdén

Han byggde en större skejtramp på en grönyta mellan Dalen och Blåsut för ett par år sedan men den fick han ta bort efter att grannar klagat.

Nu söker Christoffer de Miguel en lokal där de kan vara året runt med sina skateboards och kickbikes.

– Det behöver egentligen inte vara så stort, eller högt i tak, men tillräckligt med yta för att kunna åka. Och det måste vara lokalt i Dalen så att barnen kan ta sig dit och hem själva. Då kan vi få lite mer kontinuitet och jag kan dra igång skejtboardskola, säger Christoffer.

Till för de yngre

Han riktar sig framförallt till de yngre barnen, som är under 13 år, eftersom de äldre kan ta sig vart de vill med SL, menar han.

– De yngre behöver ha något att göra här.

Han har kontaktat de största fastighetsägarna i Dalen, hittills utan att få napp, och diskuterar ett samarbete med Dalens kvartersgård.

På Facebook-sidan Dalen Skate Klubb läggs info upp ibland och den som vill engagera sig och kanske har tips på lokal kan kontakta Christoffer där.

Estrid, 9 år, gillar Dalens miniskate-park. "Det är kul med kickbike, man får fart fort". ETTA? kul me tjej på temat! Foto: Sacharias Källdén

Mobin, 9 år, bor nära skateparken och brukar gå ner och åka när han är hemma. Foto: Sacharias Källdén

Initiativtagaren Christoffer de Miguel är själv skateare. Det finns även basketbollar på plats om man tröttnar på att åka bräda. Foto: Sacharias Källdén

Estrid, 9 år, gillar Dalens miniskate-park. "Det är kul med kickbike, man får fart fort". Foto: Sacharias Källdén

StockholmDirekts journalistik kan vinna flera priser

Nyheter Fyra nomineringar till tidningspris – än så länge: "Gör riktigt bra journalistik" StockholmDirekt kan under onsdagen malla sig. Inte mindre än fyra reportage är nominerade till Årets Gratistidningspris – hittills. "Det här visar att vi gör riktigt bra journalistik", säger...onsdag 26/2 12:00

Så har priserna på bostadsrätter ökat

Nyheter Farsta-Vantör ökar mest – men Vasastan är dyrast Farsta-Vantör är den stadsdel i Stockholm där priserna på bostadsrätter ökat mest de senaste tio åren. 112 procent har priserna gått upp, visar en kartläggning som Länsförsäkringar...onsdag 26/2 11:56