Para finns. "Det som är kul är att se pengarna växa – man låter pengarna jobba åt sig och inte tvärtom", säger Atakan Kara, projektledare i Mitt127 som arrangerar utbildningen "Para finns" på torsdag. Foto: Dilshan Fernando

Para knas? Lär dig bli rik på fritidsgården

Aktier, fonder, pensioner, privatsparande. Låter det som rena grekiskan? Då kan du får hjälp att fatta i Skärholmen där Mitt127 arrar föreläsningen "Para finns" nästa vecka.

  • Publicerad 14:59, 17 maj 2018

Cash, flos, para, rödingar, kosing, stålar, deg. Kärt barn har många namn, men hur får en laxen att föröka sig? Det vill Mitt127 lära ut.

Projektledaren Atakan Kara är en av initiativtagarna.

– Jag är själv väldigt intresserad av aktier och sparande. Men när jag ville lära mig mer märkte jag att det inte finns någonstans här i söderort där man kan lära sig om det. Så jag tänkte att vi borde en sån utbildning här, säger han.

På torsdag den 24 maj arrangerar de utbildningen "Para finns" tillsammans med Fryshuset och Ung Privatekonomi.

– Syftet är att lära sig mer om sparande, vi ska gå igenom fonder, pensioner och lite aktier, sånt man behöver för att själv kunna förbättra sin ekonomiska framtid. Det är inte bara för dem som vill satsa pengar på aktiemarknaden, alla har ju en privatekonomi och då skadar det inte att veta mer om hur allt fungerar, säger Atakan Kara.

Hon visar vägen till snabba cash

Tanken är att fortsätta med fler utbildningar och Atakan Kara hoppas att det kan leda till att det skapas nätverk i Skärholmen där folk pushar och peppar varandra.

– Jag hade turen att ha en pappa och bror som höll på med aktier, som kunde lära mig lite. Men jag märker att när man nämner aktier i Bredäng, det är som rocket science. Folk tror att det är jättesvårt – fast det faktiskt inte är det, säger han.

"Para finns"

Vad? Utbildning i privatekonomi.

När? Torsdag 24 maj, 17.00-20.00.

Var? Fryshuset Skärholmen, Bredholmstorget 12-14.

Arrangörer? Mitt127 tillsammans med Ung Privatekonomi och Fryshuset Skärholmen.

Kostar? Gratis!

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.