Parad med ”furries” i Infra City

Förra fredagen kunde Väsbyborna vara med om en spektakulär händelse på Scandic Hotel Infra City när 350 ”furries” vandrade runt i hotellets lokaler.

  • Publicerad 09:55, 19 mar 2017

Runt 800 personer från olika delar av världen befann sig under förra helgen på Scandic Hotel Infra City för att delta vid årets upplaga av NordicFuzzCon.

Ett event för ”furries”, det vill säga personer med intresse för fiktiva djur med människoliknande personligheter och egenskaper.

– NordicFuzzCon startades för fem år sedan. Från början hade vi runt 170 deltagare. I år är vi 800 deltagare från olika delar av välden, säger Patrik ”Trax” Fomin, en av arrangörerna för eventet.

Hela helgen var fylld av aktiviteter för deltagarna och även Väsbyborna hade bjudits in för att ta en titt.

– Då kommer runt 350 ”furries” att gå runt på hotellet och då får alla komma och titta. Efter det kommer vi också att ha en lekhörna där man kan få interagera med djuren, säger Patrik Fomin alldeles innan.

Furry fandom är en subkultur som främst är inriktad på antropomorfa djur, även fantasidjur som till exempel drakar, och som har blivit allt mer populär.

Varför väljer man att bli en furry?

– Det finns många olika orsaker. För mig är det för att det är roligt. Jag tycker om att göra andra glada och det är ganska svårt att inte dra på smilbanden när man ser ett jätte­stort djur komma gående, säger Patrik Fomin.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Fyra män begärs häktade för rån hos barnfamilj i Väsby

Nyheter Misstänkta för grovt rån – greps samma kväll Fyra män i 20-årsåldern begärdes på tisdagseftermiddagen häktade, på sannolika skäl misstänkta för det grova rånet som skedde hos en barnfamilj i Upplands Väsby i söndags kväll.tisdag 15/1 16:11

Minskad brottslighet i Väsby

Nyheter Rån ett fortsatt stort problem Våld på allmän plats och inbrott är två av de brott som minskade under förra året i Väsby. Man kämpar dock fortfarande för att minska rånen och få bukt med problemen vid pendeltågsstationen.tisdag 15/1 12:43

Bergaskogen och naturens detaljer i fokus på ny utställning

Nyheter Bo Mossberg och Margaretha Bååth ställer ut på Väsby konsthal För Bo Mossberg är det ett kärt återseende men för Margaretha Bååth är det första gången. Nu ställer de båda naturkonstnärerna ut ett 70-tal verk var på Väsby konsthall med vernissage på lördag.måndag 14/1 17:08