Parad med ”furries” i Infra City

Förra fredagen kunde Väsbyborna vara med om en spektakulär händelse på Scandic Hotel Infra City när 350 ”furries” vandrade runt i hotellets lokaler.

  • Publicerad 09:55, 19 mar 2017

Runt 800 personer från olika delar av världen befann sig under förra helgen på Scandic Hotel Infra City för att delta vid årets upplaga av NordicFuzzCon.

Ett event för ”furries”, det vill säga personer med intresse för fiktiva djur med människoliknande personligheter och egenskaper.

– NordicFuzzCon startades för fem år sedan. Från början hade vi runt 170 deltagare. I år är vi 800 deltagare från olika delar av välden, säger Patrik ”Trax” Fomin, en av arrangörerna för eventet.

Hela helgen var fylld av aktiviteter för deltagarna och även Väsbyborna hade bjudits in för att ta en titt.

– Då kommer runt 350 ”furries” att gå runt på hotellet och då får alla komma och titta. Efter det kommer vi också att ha en lekhörna där man kan få interagera med djuren, säger Patrik Fomin alldeles innan.

Furry fandom är en subkultur som främst är inriktad på antropomorfa djur, även fantasidjur som till exempel drakar, och som har blivit allt mer populär.

Varför väljer man att bli en furry?

– Det finns många olika orsaker. För mig är det för att det är roligt. Jag tycker om att göra andra glada och det är ganska svårt att inte dra på smilbanden när man ser ett jätte­stort djur komma gående, säger Patrik Fomin.

Fler nyheter i Vi i Väsby

KLART: Nav1 flyttar från Messingen

Nyheter Slås ihop med ungdomshuset Vega i Suseboparken Väsbyalliansen slår ihop Nav1 och Vega. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden på tisdagskvällen. Ungdomsgården Nav1:s verksamhet flyttar i augusti från Messingen till ungdomshuset Vega i...tisdag 18/6 21:17

Stal från familjemedlem – pengarna gick till drogberoende pojkvän

Nyheter Kvinna i Väsby fick villkorlig dom för stöld En kvinna i Väsby får villkorlig dom för stöld av smycken som hon stal från en familjemedlem. Hon har erkänt brottet, men hävdar att pengarna gick till hennes drogberoende pojkvän.tisdag 18/6 14:36

Isabella stärkt av ett års ofrivillig frånvaro från friidrotten

Sport Tillbaka efter utmattning: "Jag vill bara träna, tävla och komma igång på allvar igen" Förra våren kunde hon knappt ta en kort promenad vid den här tiden. Nu, ett drygt år senare, har medeldistanslöparen Isabella Andersson kämpat sig tillbaka efter utmattningen – och lyckades ta ett...tisdag 18/6 14:00
Stockholm Direkt