Vinnare. Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand är pirriga inför finalen. Foto: Johan Nilsson

Paret är vidare i årets Funkisfestival

Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand är Upplands-Bros vinnare i årets Funkisfestival. Nu ser de fram emot vårens final på Cirkus i Stockholm.

  • Publicerad 17:32, 21 nov 2017

Förra veckan gick Funkisfestivalen av stapeln. Delfinalen i Upplands-Bro fyllde Ekhammarskolans aula med 200 personer och 12 bidrag tävlade om finalplatsen.

Vinsten gick till Amanda Nilsson och Mikael Bjerkestrand. Paret sjöng Summer Nights från Grease och avslutade numret med en kyss.

De är båda överens om att det var nervöst innan, men väl på scenen släppte nervositeten.

– Det kändes bra och kul, säger de både två.

Mikael Bjerkestrand var dessutom konferencier denna kväll, tillsammans med Fatima Lundberg, Daniel Odén och Helena Karlsson. 

I april ska han och Amanda Nilsson representera Upplands-Bro i finalen på Cirkus i Stockholm.

– Det ska bli pirrigt. Jag kunde inte sova efter segern, utan låg vaken till klockan fem på morgonen och tänkte på Cirkus, säger Mikael Bjerkestrand.

Han och Amanda Nilsson hoppas att många kommer och tittar på finalen på Cirkus den 23 april.

Derun Amin vann för Bästa scennärvaro med sitt bidrag Despasito, smokingklädde Gustav Elgstedt som var klädd i smoking vann Bästa scenkläder och Matilda Bergström vann Bästa koreografi för sitt dansbidrag.

Funkismello

Funkismello är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet