Parisa Liljestrand är imponerad av Ica Brottbyhallens arbete efter inbrottet – men djupt besviken på polisen. Foto: Pi Frisk

Parisa Liljestrand rasar efter inbrottet på Brottbyhallen

Parisa Liljestrand (M) fick höra att det tog fem timmar för polisen att skicka en bil till Ica Brottbyhallen efter inbrottet. Då krävde hon ett möte med polisen.

  • Publicerad 12:30, 5 dec 2017

Det var i fredags som personal på Ica i Brottby upptäckte att det varit inbrott i butiken.

LÄS MER: Ica-handlaren efter inbrottet i natt: "Omfattande skador"

Handlaren Viktor Rönn riktade kritik mot polisen, som dröjde med att åka ut till platsen. Något kommunalrådet Parisa Liljestrand reagerat på. I går hade hon därför ett möte med polisen.

– Jag ville veta vad som hände, varför det tagit sån tid. Och jag fick reda på att det var två saker som hänt, berättar Parisa Liljestrand.

För det första hade något gått fel när samtalet kom till polisen.

– I polisens system såg det ut som att det handlade om skadegörelse och inte inbrott, och då bedömde de att de kunde prioritera ned. Man kan ju fundera på vad som hänt, det måste ju vara rättssäkert när man ringer polisen, säger hon.

Resursbrist

För det andra var det en rad andra inbrott i lokalpolisens område.

– Det är alltså resursbrist hos polisen. Det har därmed blivit ett dubbelfel, och det är så långt ifrån okej som man kan komma. Man har brustit i samhällskontraktet när polisen inte kan komma ut när folk blivit utsatta för brott, säger Parisa Liljestrand.

I helgen bekostade kommunen en väktarbil som körde runt i Brottby.

– Vi ville skapa trygghetskänsla. Men man ska komma ihåg att det är skattepengar som betalar för väktarbilen, för något som egentligen är statens skyldighet.
Parisa Liljestrand åkte till Brottbyhallen för att möta personalen.

– Jag slogs av hur fantastiska de är som klarar av att reda ut situationen och öppna butiken för fredagshandlande kunder. De har en jättefin inställning och stöttar varandra.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15