I parken Droskan, mellan Folkungagatan och Tjärhovsgatan, finns parkbänkar, en lekplats och en konstgräsplan. Här har polisen intensifierat sitt arbete mot knarkhandeln. Foto: Andreas Enbuske

Parken som blivit centrum för knarkhandel

Den lilla parken Droskan vid Folkungagatan har blivit en ny öppen narkotikascen på Söder. ”En stor kommers” enligt polisen som satt in narkotikahundar för att få bort knarket.

  • Publicerad 07:03, 12 sep 2017

Under sommaren har Södermalmspolisens narkotikagrupp framför allt jobbat mot kända ”hotspots” som Tantolunden, Björns trädgård och Medis.

Här säljs det knark – utanför polishuset

Det har fått knarkhandeln att röra på sig och ny plats, parken Droskan mellan Tjärhovsgatan, Södermannagatan och Folkungagatan, har blivit en ny drogscen, enligt gruppchefen Annika Ljung.

– När vi är väldigt aktiva i en del parker tröttnar man och byter arena. Efter sommaren har vi sett att narkotikahandeln har ökat i Droskan istället. Vi har märkt att det är mycket ruljangs och en stor kommers där med narkotika på kvällskvisten till långt in på natten, säger hon.

Enligt Annika Ljung är det framför allt unga killar som handlar med droger som hasch och Tramadol, som har en morfin-liknande effekt, i parken.

Gör beslag

Problemen har fått Söderbor i omgivningen att reagera och polisen fokuserar nu sitt arbete hit.

– Nu har läget lugnat sig i Tanto och då jobbar vi istället mer med Droskan. Ibland är vi där flera gånger per dag, säger Annika Ljung som bekräftar att beslag gjorts på plasten.

Så ska polisen jobba mot missbruket på Söder

Polisen har nu tagit in narkotikasökhundar i sitt arbete.

– Det göms en del på platsen och hundarna är betydligt bättre på att hitta grejer än vad vi är. Vi får inte alltid en misstänkt men vi får bort knarket från gatan så att inte ungdomarna får tag i det, säger Annika Ljung.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.