Bilbrand. Bil brann på Lillsidan natten till måndag. Misstänks vara anlagd. Foto: Bengt Johansson

Parkerad bil sattes i brand

En personbil i lågor och två inbrott. Det här fick polisen rycka ut på under natten mot måndagen.

  • Publicerad 13:18, 26 aug 2019

Måndag 26 augusti
Lillsidan, Enköping
Bilbrand. Klockan 00.40, natten till måndag, fick polisen larm om att en bil stod i lågor på Fiskgjusegränd i Enköping. När polisen kom till platsen hade branden redan släckts av räddningstjänsten. Bilen blev dock helt utbränd.

Polisen misstänker att branden är anlagd.

I samband med branden skadades även två andra fordon som stod parkerade i närheten. En bil och en släpvagn.

Polisen har inte lyckats att få tag i ägaren till den utbrunna bilen.

Måndag 26 augusti
Nykvarn, Enköping
Inbrott. Klockan 07.00 på måndagsmorgonen upptäckte personal på ett företag i Nykvarn att de haft påhälsning av inbrottstjuvar under den gångna helgen. Förövarna verkar ha försökt ta sig in i byggnaden genom att göra ett hål genom en plåtvägg. Det är dock oklart huruvida gärningspersonerna tillgripit något inuti lokalen. Vad som står klart är att 100 kilo mässingsspån som förvarades i en container på gården stals. Spånet är värt strax över 2 000 kronor.

Måndag 26 augusti
Friggavägen, Enköping
Inbrott. Någon gång mellan söndagen och måndagen har det varit inbrott i en verktygscontainer på en byggarbetsplats på Friggavägen, i höjd med Mästergatan i Enköping. I containern förvarades flera verktyg och maskiner. Bland annat saknas en motorkap samt batterier.

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36