Bilbrand. Bil brann på Lillsidan natten till måndag. Misstänks vara anlagd. Foto: Bengt Johansson

Parkerad bil sattes i brand

En personbil i lågor och två inbrott. Det här fick polisen rycka ut på under natten mot måndagen.

  • Publicerad 13:18, 26 aug 2019

Måndag 26 augusti
Lillsidan, Enköping
Bilbrand. Klockan 00.40, natten till måndag, fick polisen larm om att en bil stod i lågor på Fiskgjusegränd i Enköping. När polisen kom till platsen hade branden redan släckts av räddningstjänsten. Bilen blev dock helt utbränd.

Polisen misstänker att branden är anlagd.

I samband med branden skadades även två andra fordon som stod parkerade i närheten. En bil och en släpvagn.

Polisen har inte lyckats att få tag i ägaren till den utbrunna bilen.

Måndag 26 augusti
Nykvarn, Enköping
Inbrott. Klockan 07.00 på måndagsmorgonen upptäckte personal på ett företag i Nykvarn att de haft påhälsning av inbrottstjuvar under den gångna helgen. Förövarna verkar ha försökt ta sig in i byggnaden genom att göra ett hål genom en plåtvägg. Det är dock oklart huruvida gärningspersonerna tillgripit något inuti lokalen. Vad som står klart är att 100 kilo mässingsspån som förvarades i en container på gården stals. Spånet är värt strax över 2 000 kronor.

Måndag 26 augusti
Friggavägen, Enköping
Inbrott. Någon gång mellan söndagen och måndagen har det varit inbrott i en verktygscontainer på en byggarbetsplats på Friggavägen, i höjd med Mästergatan i Enköping. I containern förvarades flera verktyg och maskiner. Bland annat saknas en motorkap samt batterier.

Bedrägerivåg – men nu har Enköping lärt sig!

Nyheter Tre bedrägeriförsök stoppades på lördagen. Enköpingsbor gick inte på bluffen om att de skulle logga in på sina konton. En klassisk trängselstöld tidigare i veckan kunde däremot inte avvärjas.söndag 13/10 10:42

Mordförsök, grov misshandel och en hjälte i Koffsan

Nyheter Natten mot lördag kunde en person avbryta en större båtstöld i Koffsan. I Örsundsbro blev en man knivskuren i vad som kan vara ett mordförsök och i Enögla blev en man misshandlad. Här är...lördag 12/10 9:00