HÖGHUS. Så här är det nya höghuset tänkt att se ut, vy från Lindhagensrondellen. Foto: Sandell Sandberg

Parkering på Kungsholmen blir höghus med 90 hyresrätter och takterrass

15 våningar med plats för cirka 90 hyresrätter och takterrass. Nu ska staden gå vidare med planerna på ett nytt höghus på Lindhagensgatan.

  • Publicerad 11:42, 4 okt 2016

Som Vårt Kungsholmen tidigare har skrivit planerar Areim att bygga nya bostäder vid Lindhagensporten på Lindhagensgatan, där bland annat Skatteverket och Securitas sitter.

Tidigare i år fick företaget, tillsammans med Inreef- Gångaren PropCo AB, en markanvisning för upp till 90 hyresrätter på delar av fastigheten. Det nya huset är tänkt att byggas på mark, vid Ekedalsgatan, som tidigare varit ett parkeringsdäck som delvis är rivet

På kommande stadsbyggnadsnämnds sammanträde väntas staden ta nästa steg och sätta igång detaljplanearbetet och då har planerna klarnat ytterligare.

Byggherren vill bygga ett hus på 15 våningar, 65 meter högt, med plats för cirka 90 lägenheter med en högre sockelvåning med lokaler. På sockelvåningen är det tänkt att anläggas en mindre bostadsgård och på taket på huset planeras det för en större terrass för de boende.

Tar politiken beslut om att inleda detaljplanearbetet den 13 oktober ska planerna, enligt tidplan, gå ut på samråd under andra kvartalet 2017.

PERSPEKTIV. En "växande" byggnad som blir större högre upp planeras det för. Foto: Sandell Sandberg

BYGGET. Här är det nya huset tänkt att byggas. Foto: Sandell Sandberg

HYRESRÄTTER. Här, på Ekedalsgatan, bakom Skatteverket och Kungsholmens stadsdelsförvaltning planeras de nya bostäderna att byggas. Foto: Per Brandt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.