På parkeringsplatsen på Djurgården gäller det att parkera lagom snett. Annars blir det böter. Foto: Michael Toll

Parkeringsilska på Djurgården – böter om du inte ställer bilen tillräckligt snett

Flera bilister har fått betala dyrt efter att ha parkerat alldeles för rakt på en parkeringsplats.

  • Publicerad 15:57, 4 okt 2017

Det är på p-platsen längs vägen vid Manillaskolan som flera bilägare har fått dryga parkeringsböter. Anledningen är att de har parkerar rakt, även fast det står en skylt om att det är snedställd parkering som gäller.

Problemet har varit att det inte framgår hur snett bilarna ska stå. Det finns inga rutor uppritade på marken och flera gånger har det stått bilar felaktigt parkerade, vilket gjort det svårt att då börja parkera rätt (och snett).

– Det finns inga linjer på marken och vi parkerade därför som man brukar, rakt in. Men då fick vi böter med hänvisning att vi inte stod tillräckligt snett. Först trodde vi det var av misstag men de åker tydligen dit just för att se hur snett folk står, säger en bilist som vill vara anonym.

Ska cyklisterna i Stockholm behöva köa som bilister?

Enligt Linus Fredriksson, driftschef på företaget Estate som ansvarar för parkeringsövervakningen på uppdrag av Kungliga Djurgårdens förvaltning, är det inte ”ett helt ovanligt problem i branschen” att folk parkerar i strid mot anvisningsskyltar. Det finns dock inget krav på att parkeringsrutor måste vara utritade på marken.

– Nej, det är inget som måste finnas, men i det här fallet kanske det måste ändras, säger Linus Fredriksson.

M vill stoppa dieselförbud 2020: "Inte acceptabelt"

Anvisningsskylten visar att bilar ska parkera snett. Står bilen rakt blir det böter. Foto: Michael Toll

Estate ska nu se över om det går att göra det tydligare och enklare för bilägare som parkerar.

– Jag ska ta upp det här på nästa möte med Kungliga Djurgårdsförvaltningen. Självklart är det ett problem om bilister anser det är svårt att veta hur de ska parkera, men det är Djurgårdsförvaltningen som beslutar om det kan målas rutor eller inte, säger Linus Fredriksson.

Att inte parkera snett kostar drygt 800 kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C:s oavsiktliga Pippi-hån mot polisen

Nyheter ✓"Hoppas att ingen tar illa upp" ✓Så svarar polisen Mer grönt, fler möbler och döp om Jakob Mommas Park vid polishuset på Söder efter en klassisk och utskrattad Pippi-karaktär. Det föreslår Centerpartiet.torsdag 21/6 11:30