Foto: Mostphotos

Parkeringsplatser stängs av när förorenad mark undersöks

Den 15 och 16 januari tvingas drygt sextio pendlare hitta nya parkeringsplatser. Då stängs nämligen flera platser vid centrumrondellen av då kommunen ska göra provtagningar i marken.

  • Publicerad 14:21, 8 jan 2018

Utbyggnaden av Bålsta Centrum är igång och det var i samband med provtagningar i somras, inför den första etappen av byggandet, som det hittades spår av förorenad mark.

– Det har funnits gamla handelsträdgårdar i området. Det handlar om något som heter PAH. Det kan höra till trädgårdarna, det kan höra till asfalten. Det är inte säkert att det är är en förorening, men vi vill veta om det är så och i sådana fall ta reda på hur mycket det kommer att kosta, säger planarkitekt Anton Karlsson.

Det hela är egentligen mer av en kostnadsfråga än en miljöfråga. En framtida entreprenör behöver veta vad det skulle kosta att sanera marken om det behövs. Hur lång tid det kommer att ta är inte helt klart.

– Det beror lite på vad vi hittar. Vi hoppas på att vi får svar i slutet av januari, säger Anton Karlsson.

För pendlare innebär det här att det finns färre platser att välja på under dessa två dagar och det gäller att antingen vara ute i god tid eller hitta annan plats.

– Ja, lite så. Det är lite olyckligt för vi kommer att öppna den nya pendlarparkeringen om några veckor och det är synd att det inte kunde sammanfalla med det, säger Anton Karlsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Beside the Bridge vinnare i P4

Senast föll man på folkets röster. Nu var det dessa som tog Beside the Bridge till seger i musiktävlingen P4 Nästa. – Det hade vi inte riktigt förväntat oss, säger sångaren, Joel Chew.måndag 18/6 11:10

Senaste numret

Bålstabladet