Lördagsstängt. Parkleken i Rålis håller stängt på lördagar i fortsättningen då personalen har upplevt stämningen som hotfull och inte vill jobba själva. Foto: Karin Nilsson

Parkleken i Rålis stängs på grund av hotfull stämning i parken

Hemlösa som sover vid och tillbringar tid på Rålis parklek har lett till att verksamheten nu stängs på lördagar. Personalen vågar nämligen inte jobba ensamma då stämningen i området ofta blir hotfull.

  • Publicerad 09:25, 26 aug 2015

De senaste två veckorna har ett antal personer sovit, grillat och eldat vid Rålambshovs parklek. Enligt polisen handlar det om EU-migranter som håller till i området, lagar och tillreder mat på parklekens bord. Det har flera gånger uppstått situationer som personalen har uppfattat som hotfulla och stölder har förekommit.

En sak för polisen

Enligt Stefan Holmén på Kungsholmspolisen har polisen varit på parkleken flera gånger. Oftast har problemen inträffat vid stängningstid på sen eftermiddag.
– Vi var där i onsdags och torsdags. Det har varit en del incidenter där EU-migranter har grillat och eldat. De breder ut sig på området och har haft rå kyckling på borden - det är inte alls lämpligt utan det ska hanteras varsamt. Personalen känner att det har känts hotfullt, säger Stefan Holmén.

Normalt sett har parkleken endast en personal på lördagar. Enligt Robert Weintraub, enhetschef på Kungsholmens preventionsenhet, har det nu uppstått en situation där personalen inte vill jobba ensamma, och därför måste parkleken hålla stängt.

– Jag hoppas det lugnar ner sig. Om en vecka eller två får vi se om vi kan gå tillbaka till det gamla schemat, säger Robert Weintraub.

Bara utelek på lördagar

Verksamheten kommer ha öppet som vanligt på vardagarna och på helgerna kan man leka på lekplatsen utomhus.

– Uteplatsen är alltid öppen, men då har man inte tillgång till huset och toaletterna. Det skulle vara jättetråkigt om vi måste fortsätta ha stängt på lördagar. Önskemålet från brukarna är att vi ska ha öppet - då har föräldrar ledigt och kan leka med sina barn, säger parklekens verksamhetschef Johanna Samuelsson.

LÄS ÄVEN Moderaterna vill att ordningsvakter kör bort EU-migranterna

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33