Vendela Wulff, Hanna Gustafsson och Ida Fransson är med och driver Stacken. Foto: Sacharias Källdén

Parkleken Stacken kan räddas

Parkleken Stacken verkar räddas kvar. Stadsdelen och föreningen, som driver parkleken, håller på att enas om ett nytt avtal.

  • Publicerad 19:00, 14 maj 2019

Parkleken Stacken i Hagsätra kommer med största sannolikhet att räddas. Planen är att den ska fortsätta drivas av den ideella förening som drivit parkleken i 20 år, men med betydligt mer stöd från stadsdelen än tidigare.

– Vi har en dialog med föreningen och försöker få till ett nytt avtal. Det bör vara klart inom ett par veckor, säger Kersti Tagesson, chef för lokaler och stadsmiljö i Enskede-Årsta-Vantör.  

Vill att Stacken ska finnas kvar 

Det man vill få till är ett ”idéburet offentligt partnerskap”.

– De får i så fall lite mer ekonomiskt stöd och det blir tydligare för dem. De behöver inte söka bidrag varje år och vänta på svar. Anledningen är att vi vill att Stacken ska finnas kvar, säger Kersti Tagesson.

I den nya överenskommelsen ingår även mer praktiskt stöd från staden som rör exempelvis arbetsgivarfrågor. Idag har föreningen en parkleksföreståndare anställd på deltid.

Tidningen berättade i vintras att föreningen, som består av föräldrar från området, vill lämna över driften av parkleken till staden. Orsaken är att det tar för mycket tid och kraft, många i styrelsen vill hoppa av.

Vendela Wulff, ordförande i föreningen Stacken, tycker att de har fått en bra dialog med staden.

– De har uppmärksammat många av våra önskemål och de försöker hitta en lösning. Det känns bra, säger hon.

Stacken kan stänga till årsskiftet

Parklek i Söderort riskerar att läggas ned

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00