På Valhallavägen på Östermalm, mitten av november. Foto: Sacharias Källdén

Partier slipper böter för olaglig affischering

Sverige har ingen regering. Men på stadens gator fortsätter partierna att kampanja – mer än två månader efter valet. Är det här Stockholms sista valaffischer?

  • Publicerad 15:00, 15 nov 2018

En stärkande höstsol blänger ner över villaområdet Hökmossen i Hägersten. Högt uppe på en lyktstolpe blickar Moderaternas landstingsskjutjärn Irene Svenonius ut över Korpmossevägen. Hon utlovar såväl rättigheter och skyldigheter och sitter stadigt där hon sitter. Kvaliteten är bra, förankringen solid.

På en helt annan plats i staden, inne på Östermalmska Valhallavägen, sitter ännu en av Moderaternas valaffischer, den här på ett staket. Där finns inget politikeransikte, bara löftesrika slogans om mer trygghet.

Vi är halvvägs genom november och valet var för två månader sedan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi påminde partierna när tidsfristen gick ut två veckor efter valet och då tog de bort tillräckligt bra och det gick hyfsat fort. Men det är inte perfekt. Intressant att du hittat eftersläntrare. Själv har jag inte sett några på flera veckor, säger Erik Söderberg, pressperson på trafikkontoret.

Egentligen ska alltså partierna plocka upp städnotan när deras propaganda hänger kvar lika länge som landets regeringsbildning pågår. Om det har vi skrivit förut. Men så har inte skett. Alls.

– Nej, vi har inte tagit ut några städavgifter. Vad jag vet har det aldrig hänt förr heller.

Man väljer alltså att se mellan fingrarna?

– Partierna har missat ett fåtal affischer här och där. Och några enstaka stycken kan vi ha överseende med.

Ser du valaffischer? Maila oss på info@direktpress.se.

Är det här Stockholms deppigaste valaffischer?

Var f*n ligger Hökmossen egentligen?

Evig i mossen. Irene Svenonius står pall i Söderort. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson