Avstår. De intressenter som ville ingå partnerskap med Ekerö bostäder har ändrat sig. Foto: Daniel Cannervik

Partnerskap är inte aktuellt för Ekerö bostäder

Ekerö bostäder ingår inte partnerskap med någon av de tidigare intressenterna. Det står klart efter en analys av marknaden.

  • Publicerad 16:00, 2 nov 2017

Ingen uppfyllde kriterierna, under de här förutsättningarna var ingen intresserad av minoritetsandel i ett kommunalt bolag.

Hösten 2016 visade fastighetsbolaget Heimstaden intresse för att gå in som delägare i Ekerö bostäder. Det väckte starka reaktioner.

I våras visade även bolaget D. Carnegie och co intresse för partnerskap. Det innebar att en utredning gjordes för att analysera marknaden och förutsättningarna.

– Vi var noga med vilka kriterier vi skulle titta på när vi gjorde det här. Vi ville ha en majoritetsägarandel själva och att en partner var långsiktig. Sedan ville vi ha en gedigen erfarenhet som vi kunde dra nytta av, säger Adam Reuterskiöld.

Efter analysen står det klart att det inte blir något partnerskap med intressenterna.

– Ingen uppfyllde kriterierna, under de här förutsättningarna var ingen intresserad av minoritetsandel i ett kommunalt bolag. De två bolagen visade intressen, men drog tillbaka det, säger han.

Oppositionsrådet Hanna Svensson (S) jublar åt beskedet.

– Jag tycker att det här känns jättebra. Jag hoppas att man nu lägger ner de här tankarna på att sälja ut vår gemensamma egendom och ser att det är en bra idé att behålla hyresbostäder i Ekerö kommuns ägo, säger hon.

Hanna Svensson tror att ärendet hade kunnat bli en viktig valfråga om Ekeröalliansen inte hade kommit med beskedet att ett partnerskap inte blir av.

– Vi hade en folkomröstning i kommunen för sex år sedan. Då var det ganska tydligt att folket inte ville sälja ut Ekerö bostäder, säger hon.  

Enligt Adam Reuterskiöld kommer Ekerö bostäder inte aktivt söka annat partnerskap.

– Nu har vi gjort en gedigen utredning av marknaden. Vi gör det här under våra förutsättningar. Är det inte så att det passar vad fastighetsbolag är intresserade av finns det inte förutsättningar för partnerskap, säger han.

Ekerö bostäder:

Ekerö bostäder är det allmännyttiga kommunala bostadsbolaget på Mälaröarna. I dag är det helägt av kommunen. I dagsläget har bolaget 821 lägenheter spritt över kommunen.

Bolaget tillsatte i höstas en ny vd, Timo Siikaluoma.

Just nu pågår nyproduktion av hyresrätter vid Wrangels väg. Där är första inflyttningen planerad till november 2018.

Ekerö bostäder har även byggplaner på bland annat Adelsö.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dom för sexbrott mot barn

Nyheter Sex månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot barn. Så lyder tingsrättsdomen för en man i Stenhamra.måndag 25/6 12:12

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter