Påskpresenten: Årets Instagramläge är här

Ett körsbärsträd nästan i full blom och fler lär följa inom kort. Men det gäller att vara snabb. De blommar bara i några dagar.

  • Publicerad 10:47, 18 apr 2019

Ett av Stockholms mest instagrammade motiv, körsbärsträden i Kungsträdgården, började "smygblomma" för några veckro sedan med enstaka blommor. Men nu verkar det vara på gång på allvar. Ett träd står nästan helt i blom, och fler ser ut att vara på gång. Och folk som vill föreviga blomningen likaså. Redan på torsdagsmorgonen är det många som passerar för att ta en bild.

– Jag var här igår men då var det så mycket folk så jag tänkte att jag löper förbi här idag. Det är lite mindre folk så här dags, säger Emelie som är en av de som passar på att föreviga de rosa blommorna.

Så lagom till påsken kanske fler träd kommer att blomma. Men vill du föreviga det rosa skådespelet gäller det att vara snabb. Blommorna blommar bara i tio dagar.

Den 28 april, mellan klockan 13-17, hålls Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården med mängder av japansk kultur med workshops, mat, aktiviteter och japanska uppträdanden.

BILDLÄGE. Emelie som är en av de som passade på att föreviga de rosa blommorna redan under torsdagsmorgonen. Foto: Per Brandt