Prova på. Ridning är bara en aktivitet att välja mellan på sportlovet. Foto: Mostphotos

”Passa på att prova sådant som du inte provat förut”

En vecka kvar i skolbänken. Sedan är det dags för sportiga aktiviteter – varje dag för den som vill.

  • Publicerad 10:00, 16 feb 2019

Mellan den 25 februari och den 1 mars är det sportlov för Upplands-Bros barn och ungdomar. Kommunen anordnar aktiviteter måndag till fredag, i samarbete med lokala föreningar.

Välj mellan pingis och biljard på Soldathemmet, basket i Bro sporthall och Hagnäshallen, bågskytte på Kungsängens bågskytteklubb, simning i Bro simhall eller aktiviteter på isen. För den som gillar hästar erbjuder Upplands-Bro Ryttarförening öppet stall, och på Skällsta gård kan man prova på att rida. Hos gymmix kan du träna gratis på deras gruppträningspass.

Skridskor, konst och LAN

Under helgen, den 2-3 mars, arrangeras Vikingarännet av Friluftsfrämjandet Kungsängen-Bro på Lejondalssjön, Hällkana. Barn upp till tolv år kan åka skridskor på en tre kilometer lång, plogad bana. Det bjuds på blåbärssoppa och grillad korv.

Konstskolan i Kulturhuset välkomnar estetiskt intresserade. I Ladan, Öråkers gård, kan man lära sig lite keramik, och både i Kulturhuset och Brohuset anordas det stickcafé.

Fritidsgårdarna håller öppet på kvällarna, och på tisdagen, onsdagen och torsdagen kan den som tycker om tv-spel komma på LAN på Råbystigen 38 i Bro. Arrangör är SWAT UB, Upplands-Brohus, Hyresgästföreningen och Råbyskolan.

Utöver det har biblioteken aktiviteter.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda dessa aktiviteter. Det är inte alla som kan åka i väg och åka skidor utan många är hemma. Då är det roligt att kunna aktivera sig ändå. Nu kan man passa på att prova sådant som man inte har provat förut, säger Maria Palm, avdelningschef på Kultur- och fritidskontoret.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Många nyfikna på framtidens Bålsta

Det var stort intresse när framtidens Bålsta Centrum diskuterades på onsdagskvällen i just centrum. – Vi som är här får med oss mycket, säger planeringsarkitekt Anton Karlsson.torsdag 21/3 7:37

Stal ur handväska – ses på film

Den kortvuxne mannen frågade något på engelska. Kvinnan han frågade hade inte svaret. När han gått därifrån upptäckte hon att hennes plånbok var borta.tisdag 19/3 10:34

Senaste numret

Bålstabladet