Prova på. Ridning är bara en aktivitet att välja mellan på sportlovet. Foto: Mostphotos

”Passa på att prova sådant som du inte provat förut”

En vecka kvar i skolbänken. Sedan är det dags för sportiga aktiviteter – varje dag för den som vill.

  • Publicerad 10:00, 16 feb 2019

Mellan den 25 februari och den 1 mars är det sportlov för Upplands-Bros barn och ungdomar. Kommunen anordnar aktiviteter måndag till fredag, i samarbete med lokala föreningar.

Välj mellan pingis och biljard på Soldathemmet, basket i Bro sporthall och Hagnäshallen, bågskytte på Kungsängens bågskytteklubb, simning i Bro simhall eller aktiviteter på isen. För den som gillar hästar erbjuder Upplands-Bro Ryttarförening öppet stall, och på Skällsta gård kan man prova på att rida. Hos gymmix kan du träna gratis på deras gruppträningspass.

Skridskor, konst och LAN

Under helgen, den 2-3 mars, arrangeras Vikingarännet av Friluftsfrämjandet Kungsängen-Bro på Lejondalssjön, Hällkana. Barn upp till tolv år kan åka skridskor på en tre kilometer lång, plogad bana. Det bjuds på blåbärssoppa och grillad korv.

Konstskolan i Kulturhuset välkomnar estetiskt intresserade. I Ladan, Öråkers gård, kan man lära sig lite keramik, och både i Kulturhuset och Brohuset anordas det stickcafé.

Fritidsgårdarna håller öppet på kvällarna, och på tisdagen, onsdagen och torsdagen kan den som tycker om tv-spel komma på LAN på Råbystigen 38 i Bro. Arrangör är SWAT UB, Upplands-Brohus, Hyresgästföreningen och Råbyskolan.

Utöver det har biblioteken aktiviteter.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda dessa aktiviteter. Det är inte alla som kan åka i väg och åka skidor utan många är hemma. Då är det roligt att kunna aktivera sig ändå. Nu kan man passa på att prova sådant som man inte har provat förut, säger Maria Palm, avdelningschef på Kultur- och fritidskontoret.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt