Foto: Mostphotos

Patient döms för misshandel av sjuksköterskor

En 47-årig man döms för att ha misshandlat två sjuksköterskor när han var inlagd på Enköpings lasarett.

  • Publicerad 16:06, 10 sep 2018

Den 25 juni var 47-åringen inskriven som patient på Enköpings lasarett. De två sjuksköterskorna uppfattade det som att 47-årigen betedde sig hotfullt. En av kvinnorna skulle gå och larma efter hjälp när mannen gick till attack.

Patienten slog en glasflaska i bakhuvudet på sjuksköterskan varefter han slog henne med knytnävarna och sparkade på henne. När den andra sjuksköterskan skrek åt patienten gav han sig i stället på henne med slag och sparkar och hotade att döda henne.

Utöver gärningarna han begått på sjukhuset döms 47-åringen även för skadegörelse, rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Eftersom den 47-årige mannen lider av en allvarlig psykisk störning döms han till rättspsykiatrisk vård. Han ska även betala skadestånd på 22 000 kronor respektive 38 442 kronor till de två sjuksköterskorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teater om hemlig judisk tidning

Nyheter Den 29 september visas teatern "Några av oss" på Joar Blå. En pjäs med verklighetsbakgrund, om judar i ett koncentrationsläger.tisdag 18/9 13:03