Här, framför de befintliga husen ska ytterligare radhus byggas. Foto: Stella Papapanagiotou

Pausade radhus i Råcksta kan börja byggas i år

Byggföretaget ALM Equity pausade den sista delen av sitt radhusområde i Vällingby parkstad i Råcksta när marknaden började svaja. I år kan spaden sättas i marken. Men det blir enklare och mindre än först planerat.

  • Publicerad 15:39, 1 mar 2019

De färgglada stadsradhusen vid Råckstarondellen stod klara för några år sedan. Efter det skulle ytterligare en länga hus byggas, som ett L runt det befintliga området.

Men eftersom bostadsmarknaden svalnat något tryckte byggföretaget ALM Equity på pausknappen, efter att först ha laborerat med idén att i stället bygga 200 smålägenheter. Det förslaget fick hård kritik av Skönhetsrådet och ströks.

För ett år sedan fick företaget en bygglovsansökan godkänd som gällde radhus, men platsen är alltjämt en stenhög omgiven av byggstängsel.

Stadsradhus i Råcksta dröjer: "Svårt att sälja nyproduktion"

Och nu filar ALM Equity på ännu ett nytt förslag på bebyggelse.

– Det kommer att bli stadsradhus men vi kommer att göra en lite billigare produkt, det blir lite enklare. Vi vill att folk ska ha råd att köpa dem. Husen blir lite mindre och i stället får de boende lite större tomt, säger Joakim Alm, VD på ALM Equity.

Totalt planeras ett 50-tal hus i fyra etapper.

– Tre etapper ramar in de befintliga radhusen och en etapp byggs mellan skolan (Vällingby park Pysslingen, reds anm) och ett av Vattenfallshusen, säger Joakim Alm.

Han uppger att en ny bygglovsansökan ska skickas in till stadsbyggnadskontoret under våren. Och blir den godkänd så kan bygget starta under 2019.

– Jag tror att spaden kan sättas i marken i september i år, säger Joakim Alm.

Nya husen i Vällingby parkstad sågas av Skönhetsrådet

Efter kritiken: Utskällda loftgångshusen blir radhus i Vällingby parkstad – trots allt

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt