Här, framför de befintliga husen ska ytterligare radhus byggas. Foto: Stella Papapanagiotou

Pausade radhus i Råcksta kan börja byggas i år

Byggföretaget ALM Equity pausade den sista delen av sitt radhusområde i Vällingby parkstad i Råcksta när marknaden började svaja. I år kan spaden sättas i marken. Men det blir enklare och mindre än först planerat.

  • Publicerad 15:39, 1 mar 2019

De färgglada stadsradhusen vid Råckstarondellen stod klara för några år sedan. Efter det skulle ytterligare en länga hus byggas, som ett L runt det befintliga området.

Men eftersom bostadsmarknaden svalnat något tryckte byggföretaget ALM Equity på pausknappen, efter att först ha laborerat med idén att i stället bygga 200 smålägenheter. Det förslaget fick hård kritik av Skönhetsrådet och ströks.

För ett år sedan fick företaget en bygglovsansökan godkänd som gällde radhus, men platsen är alltjämt en stenhög omgiven av byggstängsel.

Stadsradhus i Råcksta dröjer: "Svårt att sälja nyproduktion"

Och nu filar ALM Equity på ännu ett nytt förslag på bebyggelse.

– Det kommer att bli stadsradhus men vi kommer att göra en lite billigare produkt, det blir lite enklare. Vi vill att folk ska ha råd att köpa dem. Husen blir lite mindre och i stället får de boende lite större tomt, säger Joakim Alm, VD på ALM Equity.

Totalt planeras ett 50-tal hus i fyra etapper.

– Tre etapper ramar in de befintliga radhusen och en etapp byggs mellan skolan (Vällingby park Pysslingen, reds anm) och ett av Vattenfallshusen, säger Joakim Alm.

Han uppger att en ny bygglovsansökan ska skickas in till stadsbyggnadskontoret under våren. Och blir den godkänd så kan bygget starta under 2019.

– Jag tror att spaden kan sättas i marken i september i år, säger Joakim Alm.

Nya husen i Vällingby parkstad sågas av Skönhetsrådet

Efter kritiken: Utskällda loftgångshusen blir radhus i Vällingby parkstad – trots allt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Planerade konstsnöspåren i Ängsjö ligger på is

Nyheter "Hur det kommer att bli står skrivet i stjärnorna" Det lär dröja innan det finns ett konstsnöspår på plats i Ängsjö. Kommunen jobbar just nu med att se över planerna på nytt.onsdag 20/3 16:31

Hantverk ska knyta samman hela Järva

Nyheter De bjuder in till samtal om demokrati Med garn och virknålar som medel vill ett nybildat nätverk få folk från områdena runt Järvafältet att mötas. Målet är att bygga broar mellan grannar som annars aldrig möts och samtala om hållbarhet,...onsdag 20/3 16:05