Paviljongen i Ör snart färdigbyggd

I morgon invigs paviljongen utanför Ör centrum och in i det sista byggs den färdigt. En sen leverans stressar på, men projektchefen Jakob Tengvald tar det ändå med ro.

  • Publicerad 16:10, 24 jan 2019

Det spikas och dras skruv uppe i Ör i eftermiddag och sannolikt in på kvällstimmarna.

– Vi fick en sen leverans av fasaden, men det ska ordna sig, säger projektchefen Jakob Tengvald, som gick i Örskolan som barn och har bevarad kärlek till Ör.

Fyra man arbetar utvändigt och innanför väggarna jobbar Tove Dumon Wallsten från Sveriges Arkitekter tillsammans med möbel- och inredningssnickaren Anton Sjöström. De färdigställer paviljongens premiärutställningen – Woodland Sweden.

I ett tiotal bilder visas byggnader som byggts i trä.

Tove berättar om ett par och tar sedan fram bilden på trähuset som Folkhem byggde i Strandparken, Sundbyberg.

– Planen är det ska byggas ett centrum i trä här i Ör, därav utställningen, säger Tove och fixerar en annan bild så att hon och Anton har rätt avstånd mellan dem.

– Här inne i paviljongen kommer det sedan vara andra utställningar och förslag ute på samråd, fortsätter Tove. En sån här paviljon finns för övrigt i Venedig, men där är den öppen och utan fasad.

12.00 i morgon börjar invigningen och utöver tal och uppträdande bjuds det på soppa.

UTSTÄLLNING. I elfte timmen arbetar Tove Dumon Wallsten och Anton Sjöström med att få utställningen på plats i Paviljongen utanför Ör centrum. Foto: Jonny Andersson

Staden vill ändra 504:ans rutt

Nyheter Önskar förbättra kommunikationen till idrottsanläggningar Sundbybergs stad vill se en ny sträckning av buss 504 för att Ursviksbor ska få det enklare att komma till simhallen och andra idrottsanläggningar på Sundbybergs IP.fredag 19/4 15:30

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37