Paviljongen i Ör snart färdigbyggd

I morgon invigs paviljongen utanför Ör centrum och in i det sista byggs den färdigt. En sen leverans stressar på, men projektchefen Jakob Tengvald tar det ändå med ro.

  • Publicerad 16:10, 24 jan 2019

Det spikas och dras skruv uppe i Ör i eftermiddag och sannolikt in på kvällstimmarna.

– Vi fick en sen leverans av fasaden, men det ska ordna sig, säger projektchefen Jakob Tengvald, som gick i Örskolan som barn och har bevarad kärlek till Ör.

Fyra man arbetar utvändigt och innanför väggarna jobbar Tove Dumon Wallsten från Sveriges Arkitekter tillsammans med möbel- och inredningssnickaren Anton Sjöström. De färdigställer paviljongens premiärutställningen – Woodland Sweden.

I ett tiotal bilder visas byggnader som byggts i trä.

Tove berättar om ett par och tar sedan fram bilden på trähuset som Folkhem byggde i Strandparken, Sundbyberg.

– Planen är det ska byggas ett centrum i trä här i Ör, därav utställningen, säger Tove och fixerar en annan bild så att hon och Anton har rätt avstånd mellan dem.

– Här inne i paviljongen kommer det sedan vara andra utställningar och förslag ute på samråd, fortsätter Tove. En sån här paviljon finns för övrigt i Venedig, men där är den öppen och utan fasad.

12.00 i morgon börjar invigningen och utöver tal och uppträdande bjuds det på soppa.

UTSTÄLLNING. I elfte timmen arbetar Tove Dumon Wallsten och Anton Sjöström med att få utställningen på plats i Paviljongen utanför Ör centrum. Foto: Jonny Andersson

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stökigt i väntan på tvärbanan

Nyheter Förberedelser för kollektivtrafiken i Rissne centrum Inhägnat grönområde, avstängd parkeringsplats och en busshållplats inne på huvudparkeringen är några stora förändringar i och runt Rissne centrum. Orsaken är alla förberedelser för tvärbanan.måndag 19/8 8:15

Starka reaktioner när staden skyltade om

Nyheter Boendeilskan stor på grund av miss Årets sommarplåga i Sundbyberg blev borttagandet av tilläggstavlan om 7-dygnsparkering i anslutning till parkeringsytor runt om i staden. Stadens förtydligande information dröjde så länge att ilska...fredag 16/8 16:31
Stockholm Direkt