Anders Eriksson och Desirée Ivares Ösmark får eleverna på Engelbrektsskolan att knalla många mil. Foto: Privat

Pedagogerna gör succé – med promenader

"En supersimpel idé". Så beskriver fritidspedagogen Desirée Ivares Ösmark Promenadklubben – hennes eget påfund som får kidsen på Engelbrektsskolan att röra på sig.

  • Publicerad 17:07, 6 dec 2017

Desirée Ivares Ösmark och kollegan Anders Eriksson får Engelbrektsskolans treor att ta promenader tillsammans. Allt började med att den förstnämnda tröttnade på att stå still i sitt jobb som fritidspedagog.

– Jobbet handlade mycket om att vakta barn ute på skolgården, eller pyssel och de gamla vanliga fritidssysslorna. Jag kände att jag behövde röra på mig och började gå själv på skolgården och räkna steg med stegräknare. En dag kom jag på idén Promenadklubben, en supersimpel idé, berättar Desirée Ivares Ösmark.

"EVP" och varm chocklad

Promenadklubben går i korta drag ut på att pedagoger och elever går tillsammans och räknar steg. Från början tog Desirée med tolv elever på promenad i närområdet kring skolan på Östermalm.

– I början fick jag kämpa lite för att få till stånd att gå ensam med dem på stan, men när vi väl kom iväg var det inga problem. Det är ju citykids vi har att göra med, de är vana att gå i stadsmiljö.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När hon fick en ny kollega i form av Anders Eriksson utvecklades promenaderna ytterligare. Hon beskriver deras kollegiala samarbete som en "match made in heaven".

– Vi har tagit det vidare och har numer två olika promenader i veckan. Dels går vi till ett hemligt utflyktsmål i Stockholm och så går vi vad vi kallar för "EVP” (En värdefull promenad) där vi pratar om olika värdegrundsfrågor och dricker varm choklad, säger Anders Eriksson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu utmanar Engelbrektsskolans fritidshem andra skolor att starta egna promenadklubbar och vill även uppmana företag och andra verksamheter i stan att höra av sig. Klubben behöver nämligen fler utflyktsmål för promenaderna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera polisingripanden vid årets sista derby

Nyheter ✓Våldsamma upplopp ✓Narkotikabrott ✓Tillträdesförbud Våldsamt upplopp, narkotikabrott och konfiskering av pyroteknik. Polisen gjorde flera ingripanden i samband med årets sista derby på Tele2 Arena igår. Men sammantaget beskriver polisen insatsen som...måndag 22/10 15:50

Ny italienare satsar på långa middagar

Nyheter Konceptet: All mat ställs i mitten av bordet På den nya italienska restaurangen Ciccio's kommer ingen mat serveras till en person – utan i mitten av bordet för sällskap att dela på.måndag 22/10 15:00