Mindre ringning i Ulrika Eleonora kyrka nuförtiden. Det har Pekka Heino sett till. Foto: Mostphotos

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.

  • Publicerad 18:42, 17 okt 2018

Pekka Heino anser att all klockringning i Ulrika Eleonora kyrka på Kungsholmen ska begränsas och skickade tidigare i år in ett klagomål, enligt en artikel i tidningen Hem & Hyra.

– Detta är tillfällen som enbart rör det handfull personer som deltar i ceremonin – varför ska ljudstörningen drabba alla inom hörhåll, skriver han i sitt klagomål till miljöförvaltningen.

Kyrkans prost Michael Persson gick i svaromål och valde att lyssna på tv-profilens åsikt. Kungsholmskyrkan kommer från och med nu att minska på klockringningen, även på dagtid. Detta gäller dop, högmässor, begravningar och vigslar. Kyrkans beslut kommer direkt efter Heinos klagomål, utan att miljöförvaltningen ens hunnit genomföra ljudmätningar.

– Jag är förvånad att de tagit det till sig. Jag trodde inte att de skulle bry sig, säger Pekka Heino till Hem & Hyra.

Han har dock inte bestämt sig om han ska ta det vidare och ytterligare försöka tysta klockorna.

– Det kommer från en tid då kyrkan var en maktfaktor. Just därför ska de sluta. Folk var tvungna att gå till kyrkan. Det tillhör det förgångna. De ska inte ringa av slentrian. Man ska inte behöva drabbas. Tystnad är en bristvara i Stockholm, säger Pekka Heino.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33