Fortsätter. Mälaröarnas pendlare kan fortsätta pendla även när provperioden är över nästa år. Foto: Daniel Cannervik

Pendelbåten blir permanent och får fler turer

Två års provperiod var det sagt. Redan efter ett år står det klart att pendelbåten blir kvar. – Det känns jättebra att Ekerölinjen permanentas, eftersom den gör bra nytta för Ekeröborna och de som bor längs linjen, säger Gustav Hemming (C), miljö-, skärgårds- och regionplaneringslandstingsråd i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 08:58, 24 aug 2017

Ekerölinjen har blivit väldigt populär med många och nöjda resenärer.

Sedan ett drygt år har pendlare kunnat ta vattenvägen mellan Ekerö och Klara mälarstrand. När den nu pågående provperioden är över fortsätter Linje 89 att trafikera sträckan. Beslut ska tas den 31 augusti i Stockholms läns landstings trafiknämnd.

– Ekerölinjen har blivit väldigt populär med många och nöjda resenärer. Av dessa resenärer har undersökningar också visat att en av fyra tidigare åkte bil till jobbet eller skolan. Därför känns det som en logisk åtgärd att göra linjen permanent och ambitionen är att även ha trafik under sommartid och över helger, säger Gustav Hemming (C) i ett pressmeddelande.

Dessutom väntas det bli dubblerad kapacitet i rusningstid.

Efter det definitiva beslutet ska upphandling om avtal på fem år med option på två år påbörjas.   

– Pendelbåtsutbyggnaden är ett ”work in progress” där vi delvis måste pröva oss fram för att hitta de bästa linjesträckningarna. Därför har vi under året sjösatt en pendelbåtsutredning som kommer att se på fler tänkbara linjer. Stockholm är en stad på vatten och Centerpartiet och Alliansen kommer fortsätta att bygga ut trafiken på vattnet, säger Gustav Hemming (C).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter