Det är föreningar på pendeltågslinjer mellan Bålsta och Nynäshamn under eftermiddagen. Foto: Mikael Andersson

Pendelförseningar på Bålstalinjen under eftermiddagen

Signalfel och hinder på spåret - två problem på en gång i Spånga ställer till det i pendeltågstrafiken i eftermiddagsrusningen.

  • Publicerad 15:47, 2 apr 2019

Ett hinder på pendeltågsspåret vid Spånga har gjort att tågen i båda riktningar tvingats samsas på ena spåret sedan klockan 14.50, vilket skapat förseningar.

– Hindret är borta nu sen kvart över tre men trafiken är fortsatt påverkad, säger Nikki Nyberg, presstalesperson på Trafikverket, som har hand om spåren.

Men pendeltrafiken på Bålstalinjen dras med dubbel otur den här eftermiddagen, för samtidigt har det inträffat ett signalfel, också det i Spånga.

– Det påverkar trafiken på hela linjen Bålsta-Nynäshamn och man får räkna med förseningar på 5 till 20 minuter. Vi har ingen prognos i nuläget för när felet kommer att vara åtgärdat, säger Nikki Nyberg.

Enligt SL, som har koll på själva trafiken är resultatet hittills enstaka förseningar och några inställda avgångar.

– Några tåg på linje 44, mellan Bro och Älvsjö, har ställts in, säger Elin Lindström. på SL:s presstjänst.

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Nyheter Ny krog har tagit över på Drottningholmsvägen Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.tisdag 25/6 16:54

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Nyheter Försöker byta lokaler Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta...tisdag 25/6 16:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt