Det är föreningar på pendeltågslinjer mellan Bålsta och Nynäshamn under eftermiddagen. Foto: Mikael Andersson

Pendelförseningar på Bålstalinjen under eftermiddagen

Signalfel och hinder på spåret - två problem på en gång i Spånga ställer till det i pendeltågstrafiken i eftermiddagsrusningen.

  • Publicerad 15:47, 2 apr 2019

Ett hinder på pendeltågsspåret vid Spånga har gjort att tågen i båda riktningar tvingats samsas på ena spåret sedan klockan 14.50, vilket skapat förseningar.

– Hindret är borta nu sen kvart över tre men trafiken är fortsatt påverkad, säger Nikki Nyberg, presstalesperson på Trafikverket, som har hand om spåren.

Men pendeltrafiken på Bålstalinjen dras med dubbel otur den här eftermiddagen, för samtidigt har det inträffat ett signalfel, också det i Spånga.

– Det påverkar trafiken på hela linjen Bålsta-Nynäshamn och man får räkna med förseningar på 5 till 20 minuter. Vi har ingen prognos i nuläget för när felet kommer att vara åtgärdat, säger Nikki Nyberg.

Enligt SL, som har koll på själva trafiken är resultatet hittills enstaka förseningar och några inställda avgångar.

– Några tåg på linje 44, mellan Bro och Älvsjö, har ställts in, säger Elin Lindström. på SL:s presstjänst.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort