VÄNTAN. Pendeltågsresenärerna som vill utnyttja linje 44 får hålla till godo. Foto: Mikael Andersson

Pendellinjen uppskjuten – på obestämd tid

Pendeltågslinje 44 via Sundbyberg skulle ha dragit igång i början av december, men blev preliminärt uppskjuten till början av januari. Ännu är det oklart när linjen kommer att kunna dra igång.

  • Publicerad 10:47, 11 jan 2018

Det finns inget klart datum i nuläget

Att det varit en motig höst för pendlare har nog ingen missat – inställda avgångar, förseningar och andra problem har för många blivit vardagsmat.

Den 10 december körde SL:s nya pendellinjer igång. Strax innan hade de meddelat att linje 44, som ska trafikera Bro/Kallhäll-Älvsjö i rusningstrafik, blev uppskjuten. Preliminärt till början av januari. Anledningen är att underhållsarbetet av tågvagnarna som ska trafikera linjen tagit längre tid än MTR, som driver tågen, beräknat.

– En av åtgärderna för att få pendeln att fungera på övriga linjer var att skjuta på starten av linje 44, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

Under fliken "störningar" i pendeltågstrafiken på SL:s hemsida, liksom i SL:s reseplanerare, står det att linjen preliminärt ska börja trafikeras i början av februari. Något varken SL eller MTR kan lova.

– Det kan vara så att den informationen är gammal. Det finns inget klart datum i nuläget, säger Christian Hoffmann.

En förhoppning finns om att linjen ska vara igång till 1 april.

Tanken med linje 44 är att den ska komplettera linje 43 och 43X (Bålsta–Nynäshamn) med extra avgångar i rusningstrafiken under vardagar. Tills vidare ersätts linje 44 från Bro, Kungsängen och Kallhäll med direktbussar till och från Akalla, där det blir byte till tunnelbana.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10