Begränsad framkomlighet på pendeln mot Kungsängen och Bålsta ger föreningar på 15 minuter. Foto: Mikael Andersson

Pendeln stannar inte i Spånga eller Barkarby

Den som åker pendeln norrut kan just nu inte hoppa av vid Spånga eller Barkarby. Än finns ingen prognos på när trafiken kan flyta på som vanligt igen.

  • Publicerad 17:02, 28 okt 2019

Förbi Spånga och Barkarbys pendeltågstationer går just nu trafiken på enkelspår. Det gör att inga norrgående tåg kan stanna vid stationerna.

– Det är en annan tågoperatör som har haft fel på sin tur, och det gör att vi inte kan stanna där, säger Andreas Strömberg, presstalesperson på SL.

Istället får pendlare åka förbi stationerna, och vid Jakobsbergs station hoppa på ett södergående tåg tillbaka.

– Det är en tekniskt problem som har uppstått och vi har personal på plats, säger Alexandra Elias, presstalesperson på Trafikverket.

Enligt Trafikverket innebär den begränsade framkomligheten en försening på upp till 15 minuter, men varken SL eller Trafikverket kan i nuläget ge en prognos på när problemet kan vara löst.

Västerorts egna vårsalong hålls nästa år igen

Nyheter "Det var en succé och vi vill föra traditionen vidare" Sommarens uppskattade konstutställning Vårsalongen blir av nästa år också. Redan nu har ansökningen för att ställa ut öppnat.fredag 22/11 11:49

Omtalat bygge vid Bällstaån får grönt ljus

Nyheter Detaljplanen för Bromma Boardwalk har vunnit laga kraft Efter flera överklaganden har detaljplanen för Bromma Boardwalk vid Bällstaån vunnit laga kraft. Men vad som händer nu är fortfarande oklart.fredag 22/11 11:40