Begränsad framkomlighet på pendeln mot Kungsängen och Bålsta ger föreningar på 15 minuter. Foto: Mikael Andersson

Pendeln stannar inte i Spånga eller Barkarby

Den som åker pendeln norrut kan just nu inte hoppa av vid Spånga eller Barkarby. Än finns ingen prognos på när trafiken kan flyta på som vanligt igen.

  • Publicerad 17:02, 28 okt 2019

Förbi Spånga och Barkarbys pendeltågstationer går just nu trafiken på enkelspår. Det gör att inga norrgående tåg kan stanna vid stationerna.

– Det är en annan tågoperatör som har haft fel på sin tur, och det gör att vi inte kan stanna där, säger Andreas Strömberg, presstalesperson på SL.

Istället får pendlare åka förbi stationerna, och vid Jakobsbergs station hoppa på ett södergående tåg tillbaka.

– Det är en tekniskt problem som har uppstått och vi har personal på plats, säger Alexandra Elias, presstalesperson på Trafikverket.

Enligt Trafikverket innebär den begränsade framkomligheten en försening på upp till 15 minuter, men varken SL eller Trafikverket kan i nuläget ge en prognos på när problemet kan vara löst.

Beslut om skola på Solhems BP skjuts upp

Nyheter Förslaget får kritik från flera håll SpångaDirekt har tidigare skrivit om förslaget att bygga en skola på Solhems bollplan. Detta för att behovet av fler skolplatser ökar när Bromstensstaden byggs. Men förslaget har mötts av kritik från...måndag 24/2 16:55

Stor loppis ska arrangeras i Hässelby

Nyheter Går av stapeln i vår I maj är tanken att en stor loppis ska gå av stapeln i Folkets Hus i Hässelby villastad. En första förfrågan i en Facebookgrupp har väckt mångas intresse.måndag 24/2 16:38

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt