Det strular för pendeltågen just nu. Foto: Leif Oldenburg

Pendeltågstrafiken igång igen efter tidigare stopp

Ett spårfel ställde till det i pendeltågstrafiken under tisdagsmorgonen.

  • Publicerad 08:59, 3 mar 2020

Det är ett spårfel vid Älvsjö som är orsaken till stoppet i trafiken mellan Odenplan och Älvsjö just nu. Enligt SL är det kraftiga förseningar och inställda tåg på både Bålsta-Nynäshamn och Märsta/Uppsala-Södertälje-tågen. Enligt SL har de inte planerat att sätta in någon ersättningstrafik och de hänvisar till Trafikverket för prognos när felet kan vara åtgärdat.

Enligt Trafikverket hade de reparatörer på plats redan tidigare i morse och stoppade även då trafiken, men allt kunde inte åtgärdas då utan därför har man nu stoppat trafiken en andra gång. "Ambitionen" är dock att den ska släppas på vid 9.10-tiden enligt Alexandra Elias, kommunikatör vid Trafikverket. Enligt henne har det lett till förseningar på mellan 10-60 minuter.

- Vi hoppas att vi har reparerat problemen och kan släppa på trafiken då. Då vet vi hur åtgärderna har gått. Vi hoppas ta igen de förseningar som har uppstått då, säger Alexandra Elias.

UPPDATERING: Trafiken ska nu vara igång enligt SL, men förseningar och inställda tåg förekommer. För senaste information gå in på SL.se