Pendlare uppmanas ha extra marginal

Kösystemetet ska göras om. Arbetet kan tillfälligt bidra till längre kötid för pendlare som åker Ekeröleden. – Det blir totalt sex köfiler när det är klart, säger Jonas Orring, kommunens teknik- och exploateringschef.

  • Publicerad 09:23, 13 nov 2017

De nya köfilerna hamnar i mitten och det blir en utökning av antalet filer till sex.

Vid färjeläget i Jungfrusund pågår stora förändringar. Det väntas påverka trafikanter som ska ta färjan över till Slagstasidan. På området där bilarna som ska köra på färjan står sker förändringar med start nu i november.

– Det är helt i linje med vår planering. Vi har antagit en ny detaljplan och det här är genomförande av det, säger Jonas Orring.

Fler bilfiler

Bland annat ska en ny väg byggas för att förbättra möjligheten till busstrafiken på området.

– Den ska gå runt köfilerna. Vid nuvarande busslinga och färjerederibyggnad ska det byggas verksamheter och kontor, säger Jonas Orring.

Bilisterna får efter byggets färdigställande fler filer.

– De nya köfilerna hamnar i mitten och det blir en utökning av antalet filer till sex, säger han.

Kommunens förhoppning är att allt ska vara klart i april nästa år. Bygget gör att kommunen nu går ut på sin sajt och uppmanar trafikanter att planera sina resor med extra god tidsmarginal.   

– Under själva byggtiden kommer det att vara lite stökigt. Vi är tvungna att stänga av halva köfilerna och bygga om ena hälften först och sedan lägga om trafiken och bygga om den andra, säger Jonas Orring.

Parkeringsplatser

Dessutom väntar en ny infartsparkering.

– Den kommer att hamna i ett nytt läge. Vid den gamla ska det byggas kontorshus med restaurangmöjlighet i botten, säger Jonas Orring.   

På den nya infartsparkeringen kommer det att bli omkring 25 platser.

– I dagsläget är det fler, men då var det också platser till kaféet. Det nya huset som byggs kommer även ha parkeringsplatser, säger han.

Har ni fått några reaktioner från pendlare?

– Nej, inte än så länge. Det har varit ganska lugnt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter