Foto: Wikimedia Commons

Pensionär utsatt för utpressningsförsök

Utpressaren hotade sprida lösenord på nätet.

  • Publicerad 10:46, 7 sep 2018

Enköping
Onsdag 5 september
Klockan 04.00
Utpressningsförsök. En äldre man fick ett e-postmeddelande där avsändaren påstod sig ha tagit kontroll över mannens dator, webbkamera, e-post och sociala medier. Enligt e-brevet skulle lösenord och andra uppgifter spridas på nätet om inte mannen betalade motsvarande 1000 dollar i den elektroniska valutan bitcoin. Polisen meddelar att hotet är en ren bluff. Ett liknande brott handlar om människor som ringer upp äldre människor, utger sig komma från banken, och ber om att få lösenord.

Romberga, Enköping
Torsdag 6 september
Klockan 16.00
Drograttfylleri. På torsdagseftermiddagen stannade polisen en bil på E18 vid Romberga. Föraren, en man 20-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Dessutom saknade han körkort. Föraren fick följa med på provtagning. Bilen togs i beslag.

Industrivägen, Bålsta
Måndag 3 september
Klockan 07.00
Inbrott. På måndagsmorgonen upptäcktes ett inbrott från en byggarbetsplats på Industrivägen i Bålsta. Handverktyg och maskiner har tagits från ett flertal byggcontainrar. Det saknade godset ska ha ett värde på 250 000 kronor.

Centrala Bålsta
Torsdag 6 september
Klockan 10.00
Olovlig körning. Polisen stoppade en bil i centrala Bålsta. Föraren, en man i 30-årsåldern, saknade körkort. Dessutom visade han tecken på att vara narkotikapåverkad. Föraren fick följa med på provtagning. Polisen beslagtog nycklarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fallet Sinthu utreds på nytt

Nyheter Riksåklagaren har begärt en ny bedömning från Socialstyrelsens rättsliga råd om fallet Sinthu.tisdag 20/11 15:45