Foto: Wikimedia Commons

Pensionär utsatt för utpressningsförsök

Utpressaren hotade sprida lösenord på nätet.

  • Publicerad 10:46, 7 sep 2018

Enköping
Onsdag 5 september
Klockan 04.00
Utpressningsförsök. En äldre man fick ett e-postmeddelande där avsändaren påstod sig ha tagit kontroll över mannens dator, webbkamera, e-post och sociala medier. Enligt e-brevet skulle lösenord och andra uppgifter spridas på nätet om inte mannen betalade motsvarande 1000 dollar i den elektroniska valutan bitcoin. Polisen meddelar att hotet är en ren bluff. Ett liknande brott handlar om människor som ringer upp äldre människor, utger sig komma från banken, och ber om att få lösenord.

Romberga, Enköping
Torsdag 6 september
Klockan 16.00
Drograttfylleri. På torsdagseftermiddagen stannade polisen en bil på E18 vid Romberga. Föraren, en man 20-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Dessutom saknade han körkort. Föraren fick följa med på provtagning. Bilen togs i beslag.

Industrivägen, Bålsta
Måndag 3 september
Klockan 07.00
Inbrott. På måndagsmorgonen upptäcktes ett inbrott från en byggarbetsplats på Industrivägen i Bålsta. Handverktyg och maskiner har tagits från ett flertal byggcontainrar. Det saknade godset ska ha ett värde på 250 000 kronor.

Centrala Bålsta
Torsdag 6 september
Klockan 10.00
Olovlig körning. Polisen stoppade en bil i centrala Bålsta. Föraren, en man i 30-årsåldern, saknade körkort. Dessutom visade han tecken på att vara narkotikapåverkad. Föraren fick följa med på provtagning. Polisen beslagtog nycklarna.