Vem vare som krocka? Reumatikern Kjell Hamberg på Stora Essingen undrar vem som förstörde hans bil? Han misstänker att det var en budbil. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson/Kjell Hamberg

Pensionären Kjells bil blev förstörd av smitare – letar vittnen

"Av alla människor, var de tvungna att köra på mig? Jag klarar mig inte utan bil." Det säger reumatikern Kjell Hamberg som fått bilen totalkvaddad på parkeringen. Nu letar han vittnen till smitningsolyckan.

  • Publicerad 11:53, 5 feb 2019

Reumatismen är väldigt svår för 67-årige Kjell Hamberg. Att ha bil är för honom en livlina. Den behövs för att han ska kunna ta sig från hemmet på Stora Essingen till gymmet tre, fyra gånger i veckan. Utan den regelbundna träningen skulle han sitta i rullstol, förklarar han.

– Jag kan knappt ta mig till bussen, speciellt när det är snö. Jag bara halkar. Hela ön vet att jag är invalid eftersom jag går som att jag är full, säger Kjell Hamberg, som tidigare levde ett aktivt liv som lärare, skidåkare och fotomodell.

"Det är sekteristiskt på Stora Essingen"

Det var den 12 november 2018 kring klockan 15.30 som Kjell kom hem efter en månad på rehabilitering i Spanien. Det första han kollade var att hans bil stod säker på handikapparkeringen på Eknäsvägen. Det gjorde den.

– Men jag hann bara vara hemma i 30 minuter innan en granne kom och sa "har du sett vad som hänt med din bil?".

Det som hänt var att någon kört rakt in i bilen, och sedan sjappat. Det blev skroten direkt. Eftersom bilen var från 2003 hade Kjell bara halvförsäkring, vilket gör att han endast får 13 000 kronor för den. Minus självrisk. Minus bärgningen till tippen.

"Som sjukpensionär har jag inte råd med försäkring"

– Det är för dyrt med helförsäkring på så gamla bilar. Som sjukpensionär har jag inte råd med det. Men den hade bara gått 12 000 mil eftersom jag bara kört den fram och tillbaka till gymmet.

Kjell säger att han mått väldigt dåligt psykiskt efter det här. Det har tagit hårt att hålla på och trilskas i flera månader med försäkringsbolaget efter att hela hans liv fått sig en törn. Och än är inte alla papper lösta så några pengar har inte dykt upp. Än så länge är Kjell därför billös.

Vittne såg budbil köra iväg

Vad han vet såg ingen själva olyckan. Men en granne som hörde smällen säger att hon sett en stor dieselbil dra från platsen i ilfart. Enligt henne påminner den en känd budfirmas fordon, men den firman säger att den inte haft några åkare ute i den trakten just då.

Så nu letar Kjell vittnen som kan ha sett själva olyckan.

– Det var extra jävligt att köra på mig som måste ha bilen. Nu måste jag försöka gå vidare och lägga det här bakom mig.

Har du sett något? Hör av dig till Vårt Kungsholmen.

Ilska mot fortkörare på Stora Essingen

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android