Backar ur. Den privata restaurangägaren vill inte fortsätta servera på Pilträdet. Foto: Mimmi Epstein

Pensionärer blir av med restaurang på Kungsholmen

En privat aktör vill inte fortsätta driva restaurang på ett servicehus. "Självklart är de äldre oroliga, det här är ett viktigt socialt nav för dem", säger chefen.

  • Publicerad 16:00, 25 mar 2019

Det handlar om servicehuset Pilträdet, som funnits på Bolinders plan på Kungsholmen i mer än 30 år. I mer än tio av dem så har det multinationella serviceföretaget Sodexo skött om kåkens restaurang.

Men inte längre. Sodexo har valt att inte förlänga sitt kontrakt och restaurangverksamheten upphör den 15 juli. Vem som ska ta över är i dagsläget högst oklart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi jobbar på en lösning. Det är väldigt angeläget att vi hittar en snabbt, säger chefen Odini Nzeribe, som tycker att det är väldigt tråkigt att Sodexo backar ur.

Pilträdet har 115 lägenheter där äldre stockholmare får sköta sig själva. Där finns också dagverksamhet, och så restaurangen dit man kan gå och äta, eller köpa med sig en matlåda hem.

– Självklart är de äldre oroliga över vad som ska hända i framtiden. Restaurangen är inte bara mat. Det är ett socialt nav, en knutpunkt för de boende och besökare, där man möts och umgås, och firar högtider gemensamt. Jul, midsommar, kanelbullens dag, våffeldagen, ja allt sånt, säger Nzeribe.

Då restaurangen även är öppen för vem som helst är det många som bor i närheten som går dit och äter, eftersom prisnivån ligger en bra bit under city-standard, enligt Odini Nzeribe.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android