Skarpnäcks kulturhus. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Pensionärer protesterar mot höjd hyra

Skarpnäcks stadsdel vill höja hyran för pensionärsföreningarna när de ska ha sina möten i kulturhuset. Orimligt, säger PRO Skarpnäck.

  • Publicerad 16:30, 30 okt 2018

Skarpnäcks stadsdel kan inte längre ge pensionärerna så stor rabatt på lokalhyran som man gjort hittills. PRO Skarpnäck har cirka tio möten per år i Skarpnäcks kulturhus och betalar nu drygt 900 kronor för tre timmar varje gång, inklusive möblering, ljud med mera.

Dubbelt så hög hyra

Den egentliga taxan för samma tid är över 2 000 kronor, men det är inget som föreningen kan betala. I ett brev till stadsdelen skriver PRO Skarpnäck att ”vårt bidrag från nämnden har de senaste åren varit mellan 7 000 och 9 500 kronor till både verksamhet och hyran i kulturhuset”. Den högre taxan skulle innebära att de inte längre har råd att ha sina möten i kulturhuset, menar de.

– Hittills har pensionärsföreningarna fått betala enbart för lokalen, markservicen har de fått gratis, men det håller inte längre. Vi måste ta in extra personal för att ordna i lokalerna. I så fall måste de göra mer själva, säger Leif Bergström, enhetschef för fritid och kultur i Skarpnäck.

Stadsdelen ska ha ett möte med PRO för att reda ut det hela.

– Det vi ska titta på är hur mycket de kan göra själva och hur mycket rabatt vi kan ge dem. Det funkar förstås inte att de ska betala full taxa, säger Leif Bergström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Tuppen i Högdalen har slocknat för gott

Nyheter Centrumägaren om beslutet: "För dyrt" Skylten med tuppen i Högdalens centrum har varit släckt i tre år – och kommer förbli så. Varför? Den är för dyr i drift, och miljöovänlig, enligt centrumägaren.torsdag 15/11 11:39