Dröjer. Lekparken som ska ta ICA Råckstas plats försenas. Foto: Victor Malmcrona

Pep-park vid gamla ICA Råcksta försenas

Den planerade pep-parken, som ska byggas där den gamla ICA-butiken låg, blir försenad. Bakom fördröjningen ligger en utdragen bygglovsprocess.

  • Publicerad 11:39, 4 sep 2020

Turerna kring vad som ska hända på platsen för den gamla ICA-butiken i Råcksta har varit många.

I augusti 2015 skrev vi först om rivning av byggnaden var på gång. Men det skulle ta till april i år innan det blev verklighet. Ambitionen i våras var att det på platsen skulle byggas en så kallad Pep Park (se faktatuta), och förhoppningen var att den skulle stå klar redan i höst.

Nu verkar det dock som att parken försenas. En bygglovsansökan lämnades in i början av sommaren, men än har bygget inte fått grönt ljus.

– Vi har behövt lämna in lite kompletteringar, och vi har tyvärr inte fått besked om bygglovet än, säger Anna-Karin Malmqvist, förvaltningschef på Wallenstam.

Osäkert när den blir klar

Planerna på hur parken ska utformas, vilka togs fram tillsammans med hyresgäster och förskolor i området, kvarstår dock. Det hela dröjer helt enkelt bara lite längre än tänkt.

– Jag hoppas det blir en park som boende kan vara stolta över, säger Anna-Karin Malmqvist.

När parken väl kan stå färdig vågar Anna-Karin Malmqvist inte gissa på i dagsläget.

– Det är viktigt att det blir rätt, eftersom det rör en plats som många bor vid och passerar. Så vi får ha respekt för processen. Men vi hoppas att det händer något snart, säger hon.

Pep Park

Pep Park är ett koncept för hur parkmiljöer kan byggas. Barn, ungdomar och vuxna ska inspireras till lek, rörelse och vardagsmotion.

Pep-parken blir på cirka 350 kvadratmeter med lekredskap för olika åldrar och funktionsvariationer.

Idag finns en Pep-park i Huvudsta, och två till planeras i Arenastaden och Hagaparken.

Visa merVisa mindre