Foto: Mostphotos

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

  • Publicerad 10:34, 26 feb 2020

Onsdag 03.58

Ugglevägen, Grillby

Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna sprutade då vad som tros vara pepparsprej på den frågande. Den andre ovälkomne besökaren åkte därifrån i en mörk Volvo, den andre tog sig därifrån till fots.

Polis tillkallades och en och en halv timme senare, vid 05.30, hittades sprejaren, en man i 40-årsåldern som är välkänd hos polisen, dock inte Enköpingsbo. Han är misstänkt för försök till misshandel, brott mot knivlagen samt narkotikabrott; bruk och innehav.

Tisdag 12.34

Riksväg 70 vid Vårfru

Rattfylleri. En manlig bilförare i 50-årsåldern försökte undvika att blåsa i alkomätaren då han stoppades av polis mitt på tisdagen genom att inte blåsa tillräckligt hårt. Polis hade då tipsats av allmänhet att bilen framfördes vingligt.

Då mannen bland annat hade en halvdrucken spritflaska i en ficka blev han misstänkt för rattfylleri, alternativt grovt rattfylleri. Han fick medfölja för kroppsbesiktning och blodprov. Mannen, som inte bor i Enköping, släpptes efter förhör.

Tisdag 12-16.30

Fjärdhundra

Inbrott. Genom att bryta upp dörren till punschverandan på en villa i Fjärdhundra tog sig okända in där under tisdagens eftermiddag medan de boende var hemifrån några timmar. Fast deras hund var hemma och sannolikt var det den som fick inbrottstjuvarna att hastigt lämna platsen. De fick dock med sig tre hundkoppel, ett regnställ och en pannlampa.

Lördag-tisdag

Ulunda

Skadegörelse. Medan ägaren av en maskinhall var bortrest tog sig någon in i hallen och tömde en brandsläckare, vilket vållade vissa skador, värdet på det skadade har inte fastställts. Brandsläckaren hittades tömd utanför lokalen.

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Nyheter Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock:...måndag 6/4 11:09

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14