EXPLOSIONSARTAD. Branden kan enligt polisen ha varit anlagd då den spred sig ovanligt fort. Foto: Mostphotos

Person hittad död efter brand i Kallhäll

En person har hittats död efter en brand i ett bostadshus i Kallhäll norr om Stockholm.

  • Publicerad 07:29, 3 jun 2019

Det var vid 15-tiden på söndagseftermiddagen som en brand bröt ut i ett flerfamiljshus på Termovägen, Lilla Ulvsättra i Kallhäll. Branden har haft ett explosionsartat förlopp, enligt polisen. En person påträffades avliden i en lägenhet.

Polisen utreder nu händelsen som misstänkt mordbrand.

– Initialt var det en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, sedan rubricerade vi om till misstänkt mordbrand. Vi kan inte utesluta att branden har varit anlagd. Vad som får oss att misstänka det kan jag inte gå in på, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den person som påträffats avliden har ännu inte identifierats, men med största sannolikhet rör det sig om den person som står skriven på adressen.

– Vi har dragit slutsatsen att det är samma person, och anhöriga är underrättade om precis detta. Vi har av olika skäl inte kunnat genomföra en teknisk undersökning på platsen än, vi måste först se till att det inte finns någon rasrisk, säger Mats Eriksson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trapphuset spärrades under söndagen för teknisk undersökning.

Det är kommunala bostadsbolaget Järfällahus, JHAB, som äger och förvaltar huset där branden utbröt på Termovägen. De har under måndagen haft personal på plats för att stötta och hjälpa till.

Alla hyresgäster i den berörda porten fick tillgång till sina lägenheter under söndagsnatten, och nu kommer ett saneringsarbete att påbörjas i den och den intilliggande porten.

– Vi ska ihop med vår entreprenör besiktiga lägenheterna för att se vad vi behöver göra, och hantera de skador som uppstått på fasaden. Våra tankar går till den avlidne personens anhöriga, det här är självklart jättetråkigt, säger Anette Ekström, tf kommunikationschef på JHAB.

MISSA INGA NYHETER! Ladda ner vår app

Stockholm Direkt