STÖK. Polisen fick gripa in vid ett flertal sammandrabbningar mellan supportrar både före och efter matchen. Foto: Mostphotos

Person misshandlades och knuffades ned på tågspåret efter derbyt

En person misshandlades grovt och knuffades ned på pendeltågsspåret, poliser skadades och ett flertal bråk och slagsmål bröt ut. Det är facit efter gårdagens derby mellan AIK-Djurgården på Friends Arena.

  • Publicerad 10:13, 2 sep 2019

I går möttes AIK och Djurgården på Friends arena. Enligt polisen uppstod en hel del stök och bråk både före och under matchen.

Bland annat skadades en polis av ett kastat knallskott inne i city. Händelsen har anmälts som grov misshandel och våld mot tjänsteman. Ytterligare en polis skadades efter att ha fått en burk kastad mot huvudet vid Solna pendeltågsstation. Även den händelsen resulterade i en polisanmälan om våld mot tjänsteman, uppger polisen.

Polisen tvingades också avlägsna ett stort antal personer i samband med att ett större bråk mellan supportrar uppstod i Solna. Totalt avlägsnades 66 personer i bussar, 16 omhändertogs och 33 avvisades från platsen.

Knuffades ned på spåret

Även efter matchen uppstod bråk i området runt arenan. Bland annat knuffades en person ner på pendeltågsspåret vid Solna station efter att ha blivit misshandlad, vilket också ledde till tågförseningar. Händelsen har rubricerats som grov misshandel.

Polisen har även upprättat en anmälan efter att ett hundratal bengaler tändes under matchen. En person har också anmälts för brott mot ordningslagen efter att ha hoppat in på planen.

Polisens kommenderingschef bedömer ändå gårdagens insats som normal vid ett Stockholmsderby.

– Såväl poliser som arrangörens ordningsvakter har varit på rätt plats vid rätt tillfälle och på grund av detta har vi haft möjlighet att avstyra en del bråk, säger Anders Rissel, kommenderingschef för polisen, i ett uttalande.