En butiksanställd skadades med någon form av stickvapen i samband med ett rån mot en matbutik i Vällingby i morse. Foto: Sacharias Källdén

Personal stickskadad vid rån mot matbutik

I förmiddags rånades en matbutik i Vällingby centrum och i samband med det skadades en person med någon form av stickvapen. Enligt nya uppgifter från polisen är det en person som jobbar i butiken som skadats.

  • Publicerad 14:26, 30 jan 2018

Det var i morse vid 9-tiden som matbutiken rånades av en gärningsman. I samband med det skadades en person med någon form av stickvapen.

Man gripen efter rån mot matbutik i Vällingby

Tidigare uppgav polisen för StockholmDirekt att det var en väktare som hade skadats, men det stämmer inte.

– Det är en butiksanställd som är skadad och ingen väktare som figurerade i ärendet från början. Det är oklart vad den uppgiften kommer från men nu har vi fått klarhet i det, säger Mikael Pettersson, vid polisens ledningscentral.

Enligt Mikael Pettersson ska personen ha förts till sjukhus för att sys, men skadorna ska inte vara livshotande.

Greps i garage

Gärningsmannen greps av polis i ett intilliggande garage vid halv elvatiden.

– Tack vare uppgifter om att han försvunnit ner i ett närliggande garage försökte vi omringa utgångarna så gott det gick. Vi gjorde först ett genomsök utan att hitta någon gärningsman. Men sedan gjordes ett till och då påträffades han i en källardel under garaget, säger Mikael Pettersson.

Den gripna mannen misstänks nu för rån och grov misshandel. Det är fortfarande oklart om och i så fall vad han ska ha fått med sig från butiken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två års fängelse för Helin Burkays död

Nyheter Tvåbarnsmamman kördes ihjäl på Järvafältet I april förra året kördes Helin Burkay ihjäl i närheten av Eggeby gård. Nu har föraren dömts till två års fängelse.onsdag 23/5 9:21

JUST NU Köer in mot Slussen efter olycka

Nyheter Flera bilar i krock vid Skurubron i Nacka – Trafikverket: "Mycket stor påverkan" En trafikolycka har inträffat mellan tre personbilar strax innan Skurubron i Nacka nu på onsdagsmorgonen. Trafikverket varnar för ”mycket stor påverkan” och enligt SL råder förseningar och...onsdag 23/5 8:08

Vi är Västerort