Renoveringsobjekt. Edilberto Garcia (bilden) ska driva den nya restaurangen tillsammans med sin kusin Mario Garcia. Foto: Alexander Kuronen/Privat

Peruansk sushi när stängd lokal får nytt liv

I ett år har Maestra Vidas lokal i Skärmarbrink stått igenbommad. Med det nya trumfkortet peruansk sushi ska det snart bli ändring på den saken.

  • Publicerad 16:30, 4 nov 2019

Den peruanska restaurangen på Burspråksvägen 4 har varit en naturlig anhalt för landsmän som vill ses och diskutera händelser i hemlandet över en bit mat. Enligt restaurangen själva har omkring 80 procent av klientelet bestått av latinamerikaner.

Det var då det, för sedan ett år tillbaka har stället varit stängt. Den som velat få i sig en pollo a la brasa har i stället fått bege sig till Maestra Vidas andra restaurang i Hornstull.

– Ägaren till huset sade att vi inte kunde fortsätta, för att det inte fanns någon ventilation eller fettavskiljare, säger restaurangägaren Edilberto Garcia.

"Har varit jättesvårt"

Att installera ett fullvärdigt ventilationssystem visade sig dock vara på tok för dyrt, och Edilberto har i stället fått lägga pannan i djupa veck för att komma på ett nytt koncept.

Lösningen: kall mat.

– Vi planerar att öppna en sushirestaurang, där vi blandar japanska och peruanska ingredienser. Det är många av kunderna som känner till peruansk sushi och är jätteglada, säger Edilberto.

Förhoppningen är att portarna ska kunna slås upp i slutet på månaden, men än så länge är öppningsdatumet oklart. Likaså vad den nya restaurangen ska heta.

– "Inka Sushi" eller något sånt, jag vet inte exakt, säger Edilberto.

För honom har det senaste året varit kostsamt, med betalning av både hyra och renovering.

– Det har varit jättesvårt för mig. Men jag bara kämpar.