NY ROLL. Jonas Eliasson (till höger) ska ta fram Stockholms Handelskammares framtidsstrategi. Han beskrivs som en "stjärnprofessor" av Andreas Hatzigeorgiou (till vänster). Foto: Stockholms Handelskammare

Petade trafikdirektörens nya arbetsuppgift

Han fick hastigt lämna sin tjänst som Stockholms trafikdirektör. Nu har Jonas Eliasson fått en ny roll.

  • Publicerad 07:59, 25 mar 2019

Det var strax innan jul som Jonas Eliasson på oklara grunder tvingades sluta som trafikdirektör i Stockholm.

Efter många olika turer stod det klart att Eliasson fortsätter att arbeta inom Stockholm stad, men som strategisk rådgivare på stadsledningskontoret.

Stockholms trafikdirektör om petningen

Nu har han dock fått en ny tjänst på Stockholms Handelskammare. Hans fokus blir att positionera Stockholm som Europas bästa huvudstad.

– Infrastrukturen samt möjligheterna att resa hållbart och effektivt är en nyckelfråga för Stockholm. Trycket på resandet kommer att öka ytterligare samtidigt som skadliga flaskhalsar i trafiksystemet består. Jag ser fram emot att vara med och bidra med mina perspektiv i arbetet med Handelskammarens nya framtidsprogram, säger Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholms Handelskammares framtidsprogram ska presenteras i december 2019.

– Positionen som Europas snabbast växande huvudstad är hotad. För att fortsätta vara konkurrenskraftiga behöver vi lösa trafiksituationen och investera smart i infrastrukturen. Detta blir en central del av den framtidsstrategi som vi nu inleder arbetet med och som Jonas Eliasson knyts till, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.