Amineh Kakabaveh (V), här under ett tal på Skärholmsdagen för två år sedan, kom med på riksdagslistan trots att hon petats av valberedningen. Även Lorena Delgado, stadsdelsnämndens ordförande i Skärholmen, finns med. Foto: Arkivbilder

Petades – men medlemmarna röstade in Kakabaveh (V)

Riksdagsledamoten och Skärholmsbon Amineh Kakabaveh (V) petades av valberedningen när riksdagslistorna skulle bestämmas. Men efter att distriktets medlemmar fick säga sitt kom hon slutligen med.

  • Publicerad 17:10, 4 dec 2017

Förra veckan skrev vi om hur Skärholmsbon och riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) inte fanns med på det förslag till riksdagslista som valberedningen i Vänsterpartiets Storstockholmsdistrikt tagit fram inför valet 2018.

Sätrabon Amineh Kakabaveh petas från riksdagslistan

I helgen fattades det slutliga beslutet på partiets valkonferens. Där gick medlemmarna emot valberedningens förslag – Kakabaveh röstades in.

– Valkonferensen är den instans som väljer hur listorna ser ut. Nu har ombuden fattat sitt beslut att Amineh är med på listan. Beslutet har fattats i god demokratisk ordning, precis som det ska vara, säger Elena Karlström, distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm, i ett pressmeddelande.

Amineh Kakabaveh hamnade på plats nummer åtta, en bra bit under den tredje-plats hon hade förra valet.

Infekterad strid

Under en lång tid har en infekterad strid pågått mellan Amineh Kakabaveh och V:s partiledning. Dels i synen på arbetet mot hederskultur. Men också sedan hon förra året delade en rasistisk film riktad mot somalier på sin Facebooksida. Filmen var gjord av högerextrema Nordisk ungdom, men hade en SVT-logga, något som Kakabaveh menade lurade henne. Hon tog senare bort filmen och bad om ursäkt.

Precis över Amineh Kakabaveh, på plats nummer sju, hamnar en annan 127-bo: Lorena Delgado som idag är ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd. Förra valet var hon på plats nummer 19 på distriktets riksdagslista.

Topp tio på riksdagslistan:

1. Jonas Sjöstedt, Liljeholmen-Hägersten

2. Nooshi Dadgostar, Botkyrka

3. Karin Rågsjö, Vita Bergen

4. Ali Esbati, Liljeholmen-Hägersten

5. Jens Holm, Enskede

6. Ida Gabrielsson, Huddinge

7. Lorena Delgado Varas, Skärholmen

8. Amineh Kakabaveh, Skärholmen

9. Andreas Lennkvist Manriques, Österåker

10. Joanna Castro Echeverri, Liljeholmen-Hägersten

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.