Enköpingsaktuell. Pierre Schori (S) kommer till Grillby. Foto: WIkimedia Commons

Pierre Schori pratar om kärnvapen i Grillby

Tidigare toppdiplomaten Pierre Schori kommer till Grillby den 31 augusti. Han ska då hålla tal om klimatförändringar och kärnvapen.

  • Publicerad 11:39, 16 aug 2019

Han har tidigare befunnit sig i världspolitikens centrum och fått möta både Henry Kissinger, Fidel Castro och Yassir Arafat i en tid då Sverige med Olof Palme i spetsen tog plats på den internationella scenen under det kalla kriget.

Pierre Schori, född 1938, har en lång meritlista. Som socialdemokratisk politiker har han varit kabinettssekreterare på Utrikesdepartementet, riksdagsman och biståndsminister. Som diplomat har han varit FN-ambassadör och chef för FN-trupperna i Elfenbenskusten.

– En roll med yttersta ansvaret för 10 000 FN-anställda. Samtidigt som man ska försöka främja en fredsprocess mellan folk som inte vill ha fred ska man skapa stabilitet och tillväxt. Det var en tuff tid, 24 timmar om dygnet, sa Pierre Schori i en tidigare intervju med Direktpress.

Numera är Pierre Schori ordförande i Olof Palmes minnesfond. Han är även författare till flera böcker om politiska frågor.

Lördagen den 31 augusti kommer Pierre Schori att besöka Anna Lindhs park i Grillby. Han ska då hålla tal under temat "Klimatförändringarna och kärnvapnen – tvillinghotet mot vår framtid. Vad kan vi göra?".

Det offentliga mötet inramas av musik av Scendraget och det blir även kaffeservering.

Arrangörer är de lokala partikamraterna i Socialdemokrater för tro och solidaritet, Enköpings socialdemokratiska arbetarekommun samt Arbetarnas Bildningsförbund, ABF.

Arrangörerna vill med anknytning till Anna Lindhs politiska gärning inspirera dem som idag är intresserade av och aktiva i samhällets utveckling.

Möte i Anna Lindhs park

När? Lördagen den 31 augusti, klockan 14.00.

Plats: Anna Lindhs park vid Storgatan i Grillby.

Pierre Schori (S) talar på temat "Klimatförändringarna och kärnvapnen – tvillinghotet mot vår framtid. Vad kan vi göra?".

Arrangörer: Socialdemokraterna och ABF.

Helgen då brottsligheten tog semester

Nyheter Efter en tid med flera inbrott i både företag och lägenheter, med ett stort antal bilförare som borde ha stannat hemma och bedragare – kom den lugnaste veckoändan på länge. Här är blåljusrapporten....söndag 16/2 9:46