Kalasstämning när välkänd 50-åring firas.

Pigg 50-åring firas med tårta och glass

Hallå där, Charlie Karlsson, som driver Ica BEA i Svedmyra ihop med andra familjemedlemmar. I helgen firar butiken 50 år.

  • Publicerad 09:58, 16 aug 2019

BEA startades av din farfar Bror ”BEA” Andersson 1969 – vad finns kvar sedan den tiden?

– Jag skulle säga hela nederplanet, med vårt specialsortiment av verktyg, leksaker, husgeråd med mera. Det har hängt kvar sedan öppningen och i dagsläget är det svårt att hitta något  liknande i Stockholm, så vi är unika med det. Det är som en mini-stormarknad.

Varför är BEA så omtyckt bland Enskedeborna?

– Vi har hittat vår plats i området, folk kan storhandla på hemmaplan utan att behöva lämna Söderort. Man kan hitta sin kratta och hammare här utan att behöva lämna Enskede, det tror jag folk uppskattar.

Hur kommer de närmaste 50 åren se ut för BEA tror du?

– Vårt mål är, och har alltid varit, att ha Sveriges nöjdaste kunder, och den visionen kommer vi fortsätta att utveckla även i framtiden.

50-åringen BEA firas på lördag 17 augusti med en jubileumsdag på torget utanför butiken. Då bjuds det på tårta och glass och det kommer att finnas hoppborg och annat kul för barnen. Inne i butiken blir det smakprover, frågesport och kalas-erbjudanden.

Nya tobakslagen slår hårt mot kioskägare

Nyheter Laheeb förlorade tillståndet och nästan hela dagskassan Den nya tobakslagen slår hårt mot de som nekas att handla med cigaretter. "Jag funderar på att sälja min butik, men då blir jag arbetslös", säger en före detta tobakist. Han hävdar att hans dagskassa...tisdag 18/2 20:00

Restaurangen på Farsta gård stängd – igen

Nyheter Infekterad strid i idyllen: "Plötsligt bara slutade verksamheten" Drygt ett år efter nyöppnandet har den nya restaurangägaren försvunnit från lokalerna på Farsta gård, efter en infekterad strid med Farsta föreningsråd.tisdag 18/2 16:30