Pirat-avspärrning vid populär utsikt på Kungsholmen

Fulparkerade bussar som skymmer utsikten vid Norr Mälarstrand. Nu verkar någon ha tagit saken i egna händer och spärrat av Holger Blomgs plats. Staden vet inget.

  • Publicerad 11:04, 27 sep 2018

Turistbussar som parkerar på Holger Bloms plats har varit ett gissel för en del utsikts-törstande Kungsholmsbor. I dagsläget får bussar bara stanna för att släppa av och på passagerare men det verkar vara si sådär med upprätthållandet av detta.

Staden hänvisade dock bara till deras parkeringsbolag som ska ha området under lupp.

Fulparkerade bussar skymmer vacker utsikt

Men nu verkar någon eller några ha ruttnat på situationen.

Vid platsen där bussarna brukar stå har det ställts upp en brokig skara avspärrningsmaterial som brukar synas vid stadens vägarbeten.

Till synes för att spärra av platsen.

Hos staden känner man inte till blockaden.

– Det är inget som vi har satt upp på platsen, och vi har inga arbeten som planeras där så det är inte några förberedelser för det heller. Jag har även pratat med Stockholm parkering som är de som formellt ska övervaka området åt Stockholm hamnar men det är inget som de har gjort heller, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

– Det är möjligt att det är material från närliggande arbeten som har fått fötter. Då brukar entreprenören märka det relativt snabbt och hämta dessa. Vi får se, står de kvar får vi hantera det, fortsätter han.

Det är ju en del som har klagat på bussarna som parkerar och som inte tycker att det fungerar med parkeringsövervakningen. Nu verkar någon ha försökt på egen hand att stoppa parkeringen. Planerar staden några andra åtgärder nu?

– Vi har inga såna planer som jag vet. Det görs övervakning på platsen och man får bara stanna för att släppa av och på passagerare.

GUERILLA-AKTION? Holger Bloms plats har spärrats av. Tidigare har flera klagat på att bussar fulparkerar på kajen. Staden vet inget. Foto: Per Brandt

TIDIGARE. Kungsholmsbor har reagerat på att Holger Bloms plats används till att parkera turistbussar. Foto: Per Brandt