Siktar högt. African squad hoppas att talangtävlingen ska leda till att de får dansa på fler ställen. "Vi vill visa vad vi går för. Bli kända!", säger de. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Pirrig pepp inför talangtävling i Skogås – här är squaden som redan är vinnare

På lördag är det dags för Huddinges talangtävling för unga i Skogås. På Östra grundskolan förbereder sig African squad febrilt.

  • Publicerad 16:08, 2 okt 2017

– Om hon kommer på ett steg så måste vi andra också gilla det. Om det är tre mot en kör vi det inte, förklarar Jogob John.

Tillsammans med syrran Fatou och kompisarna Halimah Namyalo och Tessan Mukoko är de dansgruppen African squad. De har funnits i ett år och har hittills uppträtt på Östra grundskolans skolavslutning och en modeshow på skolan.

Men nästa lördag väntar en större publik. Då ska de vara med i talangtävlingen Jag är Huddinge i Skogås centrum. Det känns både bra, spännande och pirrigt, berättar de.

– Innan vi uppträdde på skolavslutningen var jag så himla rädd, jag var nära att gråta, säger Tessan.

– Men det är bara att gå upp. Vi pushar varandra, säger Jogob.

– Och det är pirrigare när det bara är lite folk. Är det många i publiken känns det tryggare, då har man fler som hejar på en, säger Fatou.

Tränar i skolan

Inför tävlingen tränar de i skolan, i aulan eller klassrum. Avsaknaden av speglar kompenserar de med att spela in dansstegen på mobiler eller surfplattor och titta på i efterhand.

– De kör hårt med oss. De bankar på fönstret för att bli insläppta i aulan. Men vi är så stolta över dem, säger rektor Anna Kiltorp.

Inspirationen får de från nätet. Idolen är koreografen Matt Steffanina och i början lärde de sig dansa genom att kolla hans videos. Men att ta danslektioner är de inte så intresserade av.

– Det är tråkigt, det är roligare att bara köra själva, då får vi bestämma själva hur vi ska göra, säger Jogob.

African squad vet om några konkurrenter i tävlingen, men är inte så oroliga.

– Vinner vi ska vi dela på pengarna och göra något kul för dem tillsammans, säger Fatou.

– Kanske köpa scenkläder?

– Eller fixa en lokal?

– Nä, det räcker nog inte pengarna till.

Och om ni inte vinner?

– Vi kommer ha vunnit ändå, inombords, säger Jogob.

Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Jag är Huddinge – Talangtävling för unga

Jag är Huddinge är en talangtävling i musik och dans för alla unga i åldern 11-18 år som bor i Huddinge.

Den avgörs lördagen den 7 oktober i Skogås centrum, klockan 18.00-20.00. I potten ligger 2000 kronor till den som hamnar på första plats, 1000 kronor till andraplatsen och 500 kronor till trean.

Vill du vara med? Skicka en anmälan till info@exposedancemusic.com, senast den 5 oktober.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.