Klockrånare har slagit till flera gånger kring Karlaplan. Foto: Ludwig Estedahl

Pistolrånare härjar på Östermalm

Kring Karlaplan med omnejd har flera personer hotats med pistol och rånats på sina smycken och klockor sedan i somras. Nu misstänker polisen att samma personer kan ligga bakom brotten.

  • Publicerad 19:01, 27 sep 2018

Polisen på Östermalm vill upplysa Östermalmsborna att en eller flera rånare härjar kring Karlaplan.

– Det är fem fall sedan i mitten av juli och målsäganden har kommit med liknande signalement. Dessutom är tillvägagångssättet samma. Rånaren har följt efter personerna in i deras trapphus och där hotat dem med pistol och tvingat av dem sina värdesaker, säger Julia Larsson, kommunpolis på Östermalm och fortsätter:

– I samtliga fall har målsäganden haft klockor eller smycken synliga. Det har ju varit väldigt varmt i sommar och nu när vi går mot kallare tider tror jag att gärningsmännen kommer att börja leta efter sina offer i köpcentrum i stället för utomhus.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu efterlyser polisen tips från folk som har sett någonting eller känner till något om rånen, då ska man ringa 11414. Dessutom vill polisen mana till att inte visa upp sina smycken och klockor för tydligt.

– Man ska också vara vaksam på vilka man släpper in i porten och gärna gå med i grannsamverkansgrupper, säger Julia Larsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00